Paradižnik 2026
-
brbr
Re: Paradižnik 2026
Žejni so gotovo. Ampak sem prepričana, da si jim nastavila posodo z vodo. Lahko so žejni tudi polži pa še kdo drug, gotovo. 
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tole je videti od kljunov. Ravno prav pri tleh, da se je lahko vanje zapodila kaka vrana, glede na globino rane bi jo prisodila njim.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Bi se strinjala z muho. Miši običajno naredijo bolj okrogle luknje. Polži niso.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Zanimivo tole glede skrižanja Maglie Rose!
Lani sem jo sadila prvič in sem se navdušila nad njenimi plodovi: ravno prave velikosti za sprotni grižljaj, lepe barve, prijetnega okusa, sočen, z ne predebelo lupino. Edino zanikrna rast, ki jo Muha opiše kot "poganjki bolj šibki in ostajajo pod 1 metrom", mi ni ravno najbolj všeč.
Letos sem posadila dve sadiki, nič obtrgovala, malo sem privezala ob palico, ker ne maram, da se mi valja po tleh. Raste v svoji "zanikrni" maniri, obilno cveti, kot je tudi lani, a plodovi so podolgovati in bledo rumeni. Ni sledi o roza rdeči, ne pri prvih ne pri naslednjih. Še najbolj sumim, da so se skrižali z Orange Banana, od katerega ima obliko, nima pa njegove oranžne, ampak bledo rumeno. Prijeten na pogled, okusen - ampak jaz hočem mojo Maglio Roso

Lani sem jo sadila prvič in sem se navdušila nad njenimi plodovi: ravno prave velikosti za sprotni grižljaj, lepe barve, prijetnega okusa, sočen, z ne predebelo lupino. Edino zanikrna rast, ki jo Muha opiše kot "poganjki bolj šibki in ostajajo pod 1 metrom", mi ni ravno najbolj všeč.
Letos sem posadila dve sadiki, nič obtrgovala, malo sem privezala ob palico, ker ne maram, da se mi valja po tleh. Raste v svoji "zanikrni" maniri, obilno cveti, kot je tudi lani, a plodovi so podolgovati in bledo rumeni. Ni sledi o roza rdeči, ne pri prvih ne pri naslednjih. Še najbolj sumim, da so se skrižali z Orange Banana, od katerega ima obliko, nima pa njegove oranžne, ampak bledo rumeno. Prijeten na pogled, okusen - ampak jaz hočem mojo Maglio Roso

- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Zelo verjetno so se res skrižali z Orange banano. Maglio Roso sem vedno gojila v loncu. Mi je bila všeč, a imam že brez nje dovolj drugih češnjevcev.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ta paradižnik bi rada še gojila. A to pomeni, da mora v lonec in stran od Orange Banane?
Zadnjič spremenil Lpmami, dne Pe Avg 07, 2026 9:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Ti bom seme priskrbela, obljubim. To je ljub parafižnik MARIJAV in ima vedno obilo semen spravljenih.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Lpmami, v loncu sem ga gojila zato, ker je bolj nizek in povešav. Bolje, da ni preblizu drugih, pa prve plodove vzemi za seme.