Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
Letos je prisoten vročinski stres,ki se mu pridružuje še sušni stres.
Proti vročinskenu stresu pomagajo pripravki iz morskih alg (amino kisline)
kot so Vita,Protifert,Drin ....Sušijo se robovi in tudi celi listi in seveda plodovi.Ko se stanje umiri,se grmi običajno ponovno obrastejo.Ne pozabite zalivati,lahko pa grme hladite s tušem,razen v najhujši vročini._________________Narava vse povrne!
Proti vročinskenu stresu pomagajo pripravki iz morskih alg (amino kisline)
kot so Vita,Protifert,Drin ....Sušijo se robovi in tudi celi listi in seveda plodovi.Ko se stanje umiri,se grmi običajno ponovno obrastejo.Ne pozabite zalivati,lahko pa grme hladite s tušem,razen v najhujši vročini._________________Narava vse povrne!
Evo me tudi mene... Ko sem včeraj prišel na lokacijo "AB" mi je bilo tako jasno, da so se mi tamlade borovnice skoraj posušile. V treh dneh so naredile rjave liste.
Danes zjutraj sem spustil prvi kubik vode - deževnice. Upam na najboljše... Danes zvečer dobijo še obrok Protiferta LMW.
Ferdo.... ali se ti zdi smiselno v tem času špricat z Protifert KALIJ? Jaz bi zdaj s tem pošprical, ker ima ta Protifert nekaj(11%) KALIJA?
Danes obrane prve borovničke: SPARTAN in CHIPPEWA! Okus? OK, ni pa še to-to. Upam na boljše okuse.
Danes zjutraj sem spustil prvi kubik vode - deževnice. Upam na najboljše... Danes zvečer dobijo še obrok Protiferta LMW.
Ferdo.... ali se ti zdi smiselno v tem času špricat z Protifert KALIJ? Jaz bi zdaj s tem pošprical, ker ima ta Protifert nekaj(11%) KALIJA?
Danes obrane prve borovničke: SPARTAN in CHIPPEWA! Okus? OK, ni pa še to-to. Upam na boljše okuse.
Od srečanja je minilo že kar nekaj časa,mi pa še vedno samo po malem
obiramo.Izgleda,da bo prvo resno obiranje v petek 5.t.m.
nato pa se bo bolj resno nadaljevalo.Zaenkrat zori samo Bluetta in Duke.
Resno obiranje je takrat,ko dnevno naberemo po 200-300 kg.
Upam,da tudi drugi borovničarji že obirate._________________Narava vse povrne!
obiramo.Izgleda,da bo prvo resno obiranje v petek 5.t.m.
nato pa se bo bolj resno nadaljevalo.Zaenkrat zori samo Bluetta in Duke.
Resno obiranje je takrat,ko dnevno naberemo po 200-300 kg.
Upam,da tudi drugi borovničarji že obirate._________________Narava vse povrne!