Paradižnik 2026

Odgovori
Beki

Re: Paradižnik 2026

Odgovor Napisal/-a Beki »

Jaz mislim, da bo pri nas še četrto obiranje. A se sploh vidi, da smo obirali? Tam, kjer smo pobrali prvi dve etaži, so pognali zalistniki in nove prve etaže..
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čestitke za lep pridelek!

Izgleda, da jih vročina ni prizadela in so se cvetovi lepo oplodili. Letos je bilo bolje za tiste, ki so rasli na prostem.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Mojih, ki so na polnem soncu ves dan, tudi vročina praktično ni prizadela.
Pa sem jih najmanj zalival od vse zelenjave. Včasih tudi po en teden nič.
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

V rastlinjaku so letos kar lepo naredili, le senčilno mrežo sem postavil malo prepozno, tako, da so od avgusta dalje le počasi dozorevali. Pred časom sem omenil, da so Pienolo del Vezuvio slabo obloženi, a se je izkazalo, da so le bolj pozni. Sedaj so edini, ki še delajo, debeloplodne pa sem že odstranil, ker so naredili kar so. Chartres Castle, Costoluto Coli Eugenai in Chilo della Garfagnana so imeli ogromno plodov blizu 10kg na rastlino sigurno pa precej čez 5kg. Še par slikic že obranih.
Oranžni: Amana Orange in La Carotina debeli ter Pienolo in Datterino orange
Slika
Rdeči in roza
Slika
Mešani
Slika
Costoluto Coli Eugenai
Slika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi moji imajo še obilo plodov, različne stopnje zrelosti. Ker pa me zdaj nekaj časa ne bo doma, bom vse kolikor toliko zrele pobrala in zorila pod nadstreškom, tako kot lani. Če bo potem še kaj zrelega za pobrat, bo super, če ne, pa moram tako in tako obnoviti zalogo vloženih zelenih paradižnikov (jih je zmanjkalo).

Tole je slika med včerajšnjim obiranjem:
Slika
Odgovori