Pelargonium - pelargonija
- Melona
- Kraj: Litija
Re: Pelargonium - pelargonija
Ne na kompost! Prihrani, interesentov nas je, kolikor hočeš.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Melona, velja, čeprav ima res samo zelenje in mini cvetove.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Zbirka pelargonij ima spet na voljo 14 različnih pelargonij s cvetovi v obliki vrtnic. To trgovino še vedno pohvalijo. A jo je Dobra misel šla kdaj pogledat?
https://www.facebook.com/zbirka.pelargonij
https://www.facebook.com/zbirka.pelargonij
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Zagotovo.
Ima tudi, vsaj ob njim primernem času, krasno ponudbo hortenzij, pa še mnogočesa. Mala Nizozemska se imenuje trgovinica.
Ima tudi, vsaj ob njim primernem času, krasno ponudbo hortenzij, pa še mnogočesa. Mala Nizozemska se imenuje trgovinica.
-
živa
Moja še čaka na prevzem 
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Objavljam še tule:
Par dni nazaj sem pri tistih lepih "vrtničnih" pelargonijah naenkrat opazila, da na veliko odpadajo še sveži posamezni cvetni listki. Ta pelargonija ima sicer ravno to dobrodošlo lastnost, da cvetje sploh ne odpada. Pa gledam, gledam, listki na tleh vsenaokoli. Si mislim sprva, da se je v njih igral kak ptič. Pa le grem pogledat: vsak cvet je imel eno drobceno zeleno gosenico, prilepljeno za stebelce cvetka, da jo je bilo skoraj nemogoče opaziti.
Oberem, pometem na tleh. Če par ur spet listki. Pregledam, kar se je dalo oberem, bi morala imeti kar povečevalno steklo. Spet listki na tleh. Razjarjeno vzamem Biokil in vse pošteno poškropim, čeprav se zavedam, da morda proti gosenicam ne bo deloval. .... Je!
Saj one, ki žrejo liste, sem že imela, tole s cvetjem je pa novo.
Par dni nazaj sem pri tistih lepih "vrtničnih" pelargonijah naenkrat opazila, da na veliko odpadajo še sveži posamezni cvetni listki. Ta pelargonija ima sicer ravno to dobrodošlo lastnost, da cvetje sploh ne odpada. Pa gledam, gledam, listki na tleh vsenaokoli. Si mislim sprva, da se je v njih igral kak ptič. Pa le grem pogledat: vsak cvet je imel eno drobceno zeleno gosenico, prilepljeno za stebelce cvetka, da jo je bilo skoraj nemogoče opaziti.
Saj one, ki žrejo liste, sem že imela, tole s cvetjem je pa novo.
-
živa
Tiste na listih imam vedno, tole je pa res novo.