Grah - Pisum sativum
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Grah - Pisum sativum
To bo dela z obiranjem!
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Obiranje gre kar hitro.
Luščenje, luščenje …
Luščenje, luščenje …
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Zelo lep je. Moj, sajen januarja, ima že stroke.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Posadila sem dva metra dolgo vrsto malega provansalca in zdaj sproti napeljujem vrvice, da bi šel čim bolj v višino. Zraven rabim prostor za ostalo zelenjavo, prostora pa ni veliko. Moram še pogledati, katerim rastlinam je prijazen.
-
živa
Tak je grah, nekaj stročkov zrelih
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Pri meni je ravno začel cveteti. Zdaj me pa skrbi, če se v hladnem vremenu ali dežju uspešno oplodi. Težko ga že čakam.
-
živa
Ker sem lani prebrala članek F. Perdih, da se grah sadi jeseni, le tla ne smejo več biti premrzla, sem ga včeraj posadila dve vrsti po 2 m. Poskusno.
Mogoče sem ga prezgodaj, cveteti ne sme pred pomladjo. Imam to srečo v nesreči, da je zemlja suha kot poper in morda malo zakasni s kalitvijo.
Mogoče sem ga prezgodaj, cveteti ne sme pred pomladjo. Imam to srečo v nesreči, da je zemlja suha kot poper in morda malo zakasni s kalitvijo.
-
brbr
Ooo, Živa, hvala za tole. Imam ravno eno prazno zaplato in bi ga mogoče tudi jaz poizkusila malo posejati.
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Hmm, ne razumem, kaj bi bila prednost takega sejanja?
Sejan enkrat v drugi polovici februarja mi vsako leto odlično uspe.
Če sedaj posejem, bo do pomladi vse zapleveljeno, po možnosti bo celo slak obvil mlade rastline in jih zatrl ...
Sejan enkrat v drugi polovici februarja mi vsako leto odlično uspe.
Če sedaj posejem, bo do pomladi vse zapleveljeno, po možnosti bo celo slak obvil mlade rastline in jih zatrl ...
-
živa
Morda to, da je spomladi mokro in hladno. ti imaš tako vse gredice brezhibne in ti ne bo problem spomladi.
Ne vem, poskusila sem in bom videla rezultat. Jaz ga sadim januarja v plastenjak na prazna mesta radiča. Spomladi folijo zvijeva in pred zimo spet pokrijeva. Sem pisala par let nazaj, da sem januarja sadila grah na mesta, kjer je zgnila canasta od vročine pod loki in folijo. Zelo lep pridelek je bil.
Grahu mraz ne škodi, le cvetovom.
Živi bili in videli.
Ne vem, poskusila sem in bom videla rezultat. Jaz ga sadim januarja v plastenjak na prazna mesta radiča. Spomladi folijo zvijeva in pred zimo spet pokrijeva. Sem pisala par let nazaj, da sem januarja sadila grah na mesta, kjer je zgnila canasta od vročine pod loki in folijo. Zelo lep pridelek je bil.
Grahu mraz ne škodi, le cvetovom.
Živi bili in videli.