Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Plamenka je napisal/a: |
Po dolžini, kjer se hodi, so prečno okoli 58cm, kar bo bolj malo. Vzdolžno so 48 cm, kar je dovolj. |
Letos bom poskusil do sajenja ven (hja, probal ) napraviti strehco nad plodovkami, zato bi zelo rad povečal gostoto sajenja paradižnika.
Razmišljam v smer, da sadike pod streho le niso tako košate kot v rastlinjaku, plus pa je, da jih dež ne zaliva.
Sedaj sadim na klasični gredi (dve vrste) po 60 cm narazen vzdolžno, in prečno cca 50 cm. Enojna vrsta pa odvisno od košatosti 40 do 50 cm narazen ....
Kaj mislite, se da še kaj "zgužvati" - aja, pa vse sadike so dvojne .
LP_________________mfranc
Letošnji paradižnik sem sejala okoli 7. marca in je bil tik pred prvim majem šele Kakih 7 cm visok, v teh nekaj dneh pa je zrastel in je prekrasen. Sem pa precej zmanjšala količine in število sort - no - kakih 50 različnih pa jih imam vseeno. V plastenjak ga bom nasadila čez teden dni, na njivo pa zagotovo šele čez kaka 2 tedna, ker me malo še skrbi možnost slane.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!