Tiana
-
Pozdravljena Tiana.
Pametnega nasveta itak nimam. Ampak bom tole z velikim veseljem spremljala.
Samo kot opomba: glede facelije - svetuje se, da se seje bolj pozno/ne spomladi/ ker njeni cvetovi (povezano z barvo cvetov) v poletnem času privabljajo tripse in pršice. Torej bolj pozno, da ne naredijo kake škode. Drugače pa je čudovita in z veliko listne mase, ki raste dokaj hitro in je zelo ugodna za zeleno gnojenje.
Pametnega nasveta itak nimam. Ampak bom tole z velikim veseljem spremljala.
Samo kot opomba: glede facelije - svetuje se, da se seje bolj pozno/ne spomladi/ ker njeni cvetovi (povezano z barvo cvetov) v poletnem času privabljajo tripse in pršice. Torej bolj pozno, da ne naredijo kake škode. Drugače pa je čudovita in z veliko listne mase, ki raste dokaj hitro in je zelo ugodna za zeleno gnojenje.
-
No, hribček sem že konkretno zasadila, ampak še ni čisto nič za pokazat. Pa še vedno je kar nekaj prostora, ki ni zaseden. Upam, da bo napovedani dež lepo padal in namočil vse posajeno, ker drugače tole sonce že kar konkretno skuri sadike. Sanjarka Ana, hvala za nasvet, bom upoštevala.
Prilepim danes raje nekaj cvetočega, kar je bilo zasajeno že lani in je uspelo že zacveteti.
Materino dušico sem nato oskubila-nabrala za čaj. Upam, da je tiste sorte rožica, da bolj kot ji odstranjuješ cvetove, bolj cveti. Ponavadi sem jo nabirala kje v hribih in nisem hodila preverjat, kako so se obrastle.
Prilepim danes raje nekaj cvetočega, kar je bilo zasajeno že lani in je uspelo že zacveteti.
Materino dušico sem nato oskubila-nabrala za čaj. Upam, da je tiste sorte rožica, da bolj kot ji odstranjuješ cvetove, bolj cveti. Ponavadi sem jo nabirala kje v hribih in nisem hodila preverjat, kako so se obrastle.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Obrasla se bo zato, ker si ji potrgala socvetja lepo, še lepše bo rasla, kot, če je ne bi. Ne bo pa letos več cvetela. Tale vrsta je najbolj zgodnja, ampak potem tudi hitro preneha s cvetenjem. V prihodnje se priporočam za kako sadiko, meni je preminila pred letom ali dvema. Prej mi je vedno zacvetela tik pred 1. majem.
-
-
-
Ojla Tanja, pozdravljena. Da pa ti vidiš tvojo vrtnico, kako je lepa. Jo imam še kar v loncu. Pa plahtica se je tako lepo razrasla. Nekaj bom pa poslikala in te vprašala za ime. Maku pa jaz dam malo opore z mrežo. Mislim, da mi je hvaležen. Na njivi ga tudi imam in vidim, kako mi ga je tam vrglo po tleh, ker nisem utegnila, ali pa pozabila, mu dati oporo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...