Vetrna elektrarna

crtj-admin
Site Admin

Vetrna elektrarna

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Zdravo!

Je kdo raziskoval vetrne elektrarne in podobno?
Sam zadnje čase dosti razmišljam o tem in eksperimentiram.
Zdaj pa iščem primeren motor za nekaj normalnega, ki bo lahko filalo akumulator naprimer. Do sedaj sem delal s mini motorčki iz tiskalnikov . . . Ki dajejo mal energije, samo nevem kako vpeti vetrnico.
Zdaj bi pa šel na večje. Pravijo da mora biti motor s trajnimi magneti. Ali od avta alternator, pralnega stroja ( gorenje 1988 letnik je pisalo v eni nemški reviji), ali pa kaj drugega.

Izdelava vetrnice bo pa še poseben projekt.

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pred casom sem to gledal in kakor se spomnim, je ena posebna potreba preprecevanje tega, da bi se rec vrtela prehitro.
Kravzlj

Dobil sem eno 12V vrtalnik/bormašino. In sem poskusil če motor daje elektriko s Led diodo. In je počila. Tako da daje dosti energije.
Kupil sem tudi plastično cev, iz katere bom naredil lopate. Samo še tist kos na katero pridejo lopate in baterija mi manjkajo.
Bom pa verjetno kupil še sončno celico drug teden v lidlu, pa bom kombinirano napajanje naredil._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Poglej na instructables.com, je precej robe.
Kravzlj

Že stokrat pregledal, pa vse podobne. upam da se najde kdo na forumu da bi razvijal debato. ko bodo slikce in narejen prototip, bo lažje Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

kje si našel solarni panel v lidlu? gledam katalog pa ga ne najdem.

sicer pa sem si naročil tale kontroler polnjenja, komot gor priklopiš 250W panel.

Aku imam, kontroler pride, zdej rabim še panel dobit nekje pod ugodno.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

V lidlu je samo mini ploščica za polnjenje telefonov, če se ne motim. Bolje na ebayju kaj poiskati.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

hvala, tisto sem videl... zelo uporabna zadeva mimogrede, ko je treba telefon/gps napolnit.
Kravzlj

Ja, ploščica za polnjenje. Eno malenkost večjo sem kupil, ki je kakor solarni polnilnik, conrad ali podobno.
Priporočam ti Ebay ali nekaj!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”