Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pajo, ne sekiraj se, tole so samo paradni konji, če bi bil žleht, bi rekel Potemkinova vas Cool Laughing .

Vrtni, glavnina, so šele na začetku cvetenja - pa še v loncih jih mučim in zalivam kot živ norec .... nevem

LP_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, Plamenka, ampak res samo za eno solato, potem pa dolgo nič.

Bo že Razz_________________mfranc
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Mrfanc, čestitam tudi tebi, ampak letos, se mi zdi, pa le nisi bil taprvi nevem_________________Živeti na podeželju je najlepše!
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Kakšne paradižnike imaste že nekateri,saj človek težko verjame,si pa zaslužite en velik priklon.
Moja največja bunkica je komaj malo večja od prepeličjega jajca.
Imam pa eno vprašanje glede obrezovanja.
Ali paradižnike,ki jih gojite v loncu,kot so;Lucky Cross,Green Grape,Gartenperle in podobni-prav tako obrezujete,kot ostale,ali jih pustite da se prosto razraščajo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Robert, saj bo kmalu tudi pri tebi. Potem boš imel naenkrat toliko, da ne boš vedel, kam z njimi. Wink
V loncih obtrgujem zalistnike, trgam liste in privezujem, tako kot pri ostalih, ki so na vrtu in v rastlinjaku, odvisno od sorte. Če je grmičasta, potem precej manj, če je indeterminantna (visoka), potem seveda bolj. Edino balkonske pustim čisto pri miru.
bartmatej

Odgovor Napisal/-a bartmatej »

Kaj pa mislite o gnojilu iz linka.
http://www.aquashop.si/Product-Bio-Florin-Plod-550-ml_11622.aspx?gid=733
Cena se mi zdi kar ugodna (3.59€ za 220l raztopine).
Ga kdo uporablja in kako je zadovoljen z njim?

LP Matej
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Plamenka-hvala.
Ja nekaj bunkic je že,so me pa paradižniki prav prevzeli,so skoraj kot lilije,le da so tam cvetovi vseh barv,tu pa plodovi,ki so po vrhu še slastni. Very Happy
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

bartmatej je napisal/a:
Kaj pa mislite o gnojilu iz linka.
http://www.aquashop.si/Product-Bio-Florin-Plod-550-ml_11622.aspx?gid=733
Cena se mi zdi kar ugodna (3.59€ za 220l raztopine).
Ga kdo uporablja in kako je zadovoljen z njim?

LP Matej

Sumljivo, je vse kar lahko rečem. Na originalni .pl strani produkta ne najdem.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Moji paradižniki v rastlinjaku rastejo kot nori. Še vedno pa se pri večini rastlin listi (tudi novi čisto na vrhu) zvijajo navznotri. Na paradižnikih ni nobenih škodljivcev in tudi barva je zdrava temno zelena.
Na internetu sem našel tole: "Bi pa odgovorila na pogosto vprašanje ljudi, zakaj se listi pri paradižniku zvijajo. Po odstranitvi zalistnikov gre več hrane v obstoječe liste, nakopičeni sladkorji pa povzročajo njihovo zvijanje navznoter. Vendar to ne pomeni, da je z rastlinami kaj narobe."

Mogoče pa dobivajo preveč hranil (gnoj + guano)?
Zalistnikov zaenkrat še nisem trgal, itak bom pa malo eksperimentiral letos in bom na nekaterih sortah kar pustil kakšnega rasti.
Temperaturne razlike pa tudi niso ne vem kakšne (10°C do 30°C).
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Lahko je tudi značilnost sorte.
Odgovori