Ja, Robert, jagode se na piramidi res dobro počutijo. Eno sem že pojedla. Le mravelj je bilo polno tam gor. Zaenkrat sem jih pregnala s sodinim prahom, kar pa je ponekod požgalo jagodam kak list ali steblo.
Komaj čakam, da poskusim tvoje jagode, Robert, samo pobarvati se še morajo. Muha, šele pred kratkim sem zvedela, da so beli bolj redki. Jih bom morala začeti razmnoževati.
Muha, šele pred kratkim sem zvedela, da so beli bolj redki. Jih bom morala začeti razmnoževati.
Dosedaj sem pri teh vrstah nageljčkov poznala razmnoževanje le z delitvijo. Tale je na to občutljiv. Kaj rado se zgodi, da odmre tako matični ostanek, kot oddeljene koreninice, če se ne najde za to ravno pravi čas (domnevam, da je najbolje zgodaj jeseni). Mogoče bi se pa res ukoreninil tudi potaknjenec - poskusiti ne škodi. Skoraj bi rekla, da bi boljše rezultate dalo grobanje. Ali setev, če naredi seme.
Nisem vedela, da je tako občutljiv. Bom poskusila z grobanjem. Za semena pa sploh ne vem, če jih naredi, ker nisem bila pozorna. Če bodo, jih bom pobrala. Skrižana najbrž ne bodo, ker imam samo belo varianto.