Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Angleške vrtnice (Austinove)

Moderator: Melona

pegaso37

Odgovor Napisal/-a pegaso37 »

Moj rožnik že tretje leto krasi tudi Austinova vrtnica William and Catherine, izdana v počastitev poroke princa Williama in vojvodinje Cambridge, ki je potekala 29. aprila 2011 v Westminster Abbeyu. Lepa angležinja v obliki klasične plitke skodelice z obilo venčnih listov v izgledu starinskih vrtnic. Zdrava vrtnica, ki zelo obilno cveti in tvori pokončen in košat grm. Zanimiva je igra barv, na začetku se prične odpirati v mehki barvi kremne marelice, ki se hitro prelije v smetanovo nato pa se v celoti razcveti v beli barvi.

Nazadnje urejal/a pegaso37 30 Maj 2014 16:56; skupaj popravljeno 2 krat
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zelo lepa, ne vem če jo ima sploh še kdo od nas?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ob brskanju tem o angleških vrtnicah sem opazila, da nekaj od njih prodajajo kor climbing variante. Domnevam, da je potem taka vrtnica cepljena na kako drugo podlago, da se višje razrašča, v primerjavi z "osnovno" obliko. Denimo, The Pilgrim je v prodaji kot The Pilgrim ali The Pilgrim climbing.

Oziroma, če drugače postavim vprašanje, ali lahko tega "navadnega" Pilgrima kako oblikujem, da bo začel rasti v višino?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Kamniška Golden Celebration
srčki_________________LP Žižola
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Sončna, to so novosti za leto 2016.
Na Chelsea se vedno predstavi to, kar se v katalog vnese leto kasneje.
Nobena od treh ni name naredila posebnega vtisa. Se dobro, ker nimam prostoea. Laughing

Zizola, lepa, zdrava._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

David Austin snr. 1926-2018
"We are sad to announce the passing of David Austin Senior on Tuesday. He died peacefully aged 92 at his home in Shropshire surrounded by family."

Živel bo večno v naših vrtnicah, na naših vrtovih...širom sveta Sad
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sem pravkar prebrala na fb. Res je, v naših vrtnicah bo z nami. Kamorkoli bo pogledal dol z medzvezdja, povsod bo lahko videl svoje mojstrovine.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Vedno bom v sebi nosila spomin, ko sem ga zagledala v njegovem vrtu: starejšega gospoda v značilni rjavi obleki med svojimi vrtnicami. Njegove stvaritve mi lepšajo dneve. Velikemu možu v spomin.
Odgovori