Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

plamenka, hvala, grem na lov za hobuki.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

aladin je napisal/a:
plamenka, hvala, grem na lov za hobuki.

A sadik imaš že dovolj? Če ne, pridi na lov v Kranj, nekaj se bo še našlo (pa prej potelefoniraj)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ladka, hvala!

Glavno žejo sem že potešil, je bila figulina porcija precejšnja. Če ti pa odveč hodijo, jih pa z veseljem vzamem, prostora je še dovolj, želja pa tudi... ampak če jih kdo rabi bolj kot jaz, pa mu jih z veseljem prepustim.

Se slišiva v začetku tedna.
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

Povedal bi samo to, da se je že začelo in nakazalo kakšno bo vreme to poletje, voda in dež in spet plesen tako da očitno iz paradižnika ne bo nič, vse skupaj je že brez veze.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Optimizem pa ni ravno tvoja vrlina, a ne? Shocked_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Letos se je še enkrat znova pokazalo, kako zna mati narava sama poskrbeti za svoj 'naraščaj'. Ko sem že od februarja matrala in ujčkala sadike in se borila z nevšečnostmi, takimi in drugačnimi, je vse na gredah spalo, do še pred parimi tedni ni bilo kaj dosti videt, razen zametke rastlinic paradižnika tu in tam, danes pa sem izpulila zdrave, močne, kompaktne rastline, temno zelene in s kot svinčnik debelimi stebli. Nenegovane, nezaščitene, bičane od mrazu, vetra in vročine. In v svoj vrtnarski dnevnih bom na veliko zapisala za drugo sezono, da naredim poskus. Jeseni zakopati plodove paradižnikov, označiti, prepustiti usodi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Bobolino, tole tvoje razmišljanje mi je zelo všeč. Sama imam sicer čisto premalo zemlje za tako eksperimentiranje, bom pa pozorno spremljala dogajanje pri tebi.
En približek tega se mi zdi zimsko sejanje. Na ta način sem dobila krepke sadike paradižnikov različnih sort, tudi debeline svinčnika. Tako da - s tem bom prav gotovo nadaljevala. Krepke so bile tudi druge sadike, ki sem jih vzgojila z zimskim sejanjem: buče, koruza, peteršilj. Prav žal mi je, da nisem zimsko sejala še korenčka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Bobolino, tudi pri meni vsako leto zraste kakšna zdrava, nabita rastlina paradižnika iz pozabljenih plodov prejšnje sezone. V začetku malo zamuja, ampak kasneje vse dohiti. Seveda, če bi hotela vedeti sorto, bi morala odbrati čisto seme in ga označiti.
bobolino

tudi pri nas je dozorel prvi plodič Gold Nuggeta. Semena pospravljena, okus pa tak, da se mi meša od užitka!

_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

klemenv je napisal/a:
Plamenka je napisal/a:
Čestitke, klemenv! Wink Kdaj si jih sejal? A na sliki ni Snow Beauty, ta bi moral biti bele barve.

Plamenka ima prav. Na sliki je Sleeping Beauty. Mr. Snow ima krompirjeve liste in je malce bolj pozen.

Sadil semi jih okrog 13.2.

Jaz bi rekla, da je Sleeping LADY!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori