Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Tejle nikakor ne morem dati pravega imena. Glede na njeno velikost (krepko preko pol metra) me prav moti, da ostaja brezimenka.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Navadna mačja meta, Wink Nepeta cataria , ne več neznanka. Se priporočam za semena ali sadike.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Hvala metuljc.
Bom pozorna na semena in pa še vprašanje: če kako malo vejico vtaknem v zemljo - ali bo kaj ali nič? Mačkov tam še nisem videla. Ima pa vonj malček po limoni.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Enkrat sem dobila od Silve čudovit šopek njenih vrtnic, vmes pa mačjo meto. Poskusila sem s potaknjenci, pa ni bilo uspeha. Zaman iščem seme ali sadike po vrtnih centrih._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz sem jo dobila pri Mogi na Pobrezju. Probaj, ce bos kaj mimo hodila.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

O razmnoževanju je bilo že kar nekaj napisanega tule.

Prosim, da debato, kolikor bo zadevala vzgojo, nadaljujete tam.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hujše smo kot polži, ne muha! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne, ne polži. Kot kakšen plevelček tu pa tam, ampak res samo tu pa tam Wink Very Happy . Pa saj veš, da je njiva brez plevela mrtva njiva Smile.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Kaj je to s srcastim listom in tem okroglim plodom?

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Si to nabral (ali videl rasti) kje na Krasu? Skoraj ne more biti drugega kot ali Aristolochia rotunda, okroglolistni podraščec, ali Aristolochia pallida, bledi podraščec. žal se razlikovalni znaki ne vidijo dovolj dobro. Če je še kak cvet, ga poslikaj, zanima me tudi, ali so listi pecljati ali bolj ali manj sedeči.
Odgovori