Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Glede na to, da mi na vrtu čiliji ne grejo nikamor v višino, rast, cvetenje... sem se včeraj razpi... in jih nekaj pobral ven, nabasal v teglce in substrat. Upam, da bo kaj uspelo, ker tista revščina na vrtu je bila zelo švoh...

In še - spraševal sem za barvo lemon dropa. Je mogoče da zamenja barvo v primeru da ne gre za čisto sorto?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

žogica hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelenc je napisal/a:

In še - spraševal sem za barvo lemon dropa. Je mogoče da zamenja barvo v primeru da ne gre za čisto sorto?

Če je skrižan, je seveda lahko katerekoli barve.
luna tramte

Odgovor Napisal/-a luna tramte »

Kaj bi lahko bilo ?
Na enem čiliju v loncu so se mi začeli vrhnji listi gubati in jih je začelo vlečti skupaj.
Hvala lepa....
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

luna tramte je napisal/a:
Kaj bi lahko bilo ?
Na enem čiliju v loncu so se mi začeli vrhnji listi gubati in jih je začelo vlečti skupaj.
Hvala lepa....

listne usi zelo mozno, dobro poglej pod liste, ki so napadeni in bliznji okolici.

bodo verjetno male rjave pikice, lahko tud bele, crne, rdece pa nevem kaksne se.

sem mel izkusnje s tem, osebno bi tud locil lonec, ki je napaden od ostalih, da se cimmanj razpasejo
gregah

Odgovor Napisal/-a gregah »

Napredek mojih čilijev Very Happy . So bolj majhni ampak nekateri (Habanero, Jalapeno) že delajo cvetke. Ali je prav, da ima Habanero orange bolj svetlozelene liste?

- Jalapeno Grande

- Goat's weed

- Numex twilight

- Habanero orange
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Moji so pa trenutno takšnji,ali jim za ta čas,kaj manjka,ker čilije v takšnem obsegu gojim prvič
Habanero chocolate

Bolivian rainbow

Etiopian brown beber

Cayene

Purple yalapeno

Imam še nekaj ostalih,kot so
Habanero rdeči
Habanero rjavi
Orange flame
Jalapeno zeleni
Pepino rdeči
ki pa so še nekoliko manjši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nič jim ne manjka, prav lepi so.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Tudi pri meni so se začeli mladi listi nekaterih rastlin gubat in zvijat.
Sem fejst pogledal če so uši, pa ni bilo vidit. Kaj bi še lahko bilo?
Tudi neki čudni rjavi fleki in pike se pojavljajo ponekod. Upam da ni udarila spet bakterija, samo čudno ker rastline niso bile vlažne. Šprical sem samo z Neem tonicom in ali je možno da so to ostanki le tega na listih?

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Zakaj pa ste škropili s tem Neem tonikom?

LP
Odgovori