Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2015
Babaco, hvala!
Po opisu in slikah sodeč bo to.
Danes popoldne populim in - kako pa naj uničim? Zakuriti v bloku ne morem, na maminem vrtu ne gre ... Če dam v kontejner za organske odpadke, pravzaprav pripomorem k širitvi plesni. Kam z njim?
Bi bilo priporočljivo tisto gredo s čim tretirati, da se plesen uniči/omeji?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Po opisu in slikah sodeč bo to.
Danes popoldne populim in - kako pa naj uničim? Zakuriti v bloku ne morem, na maminem vrtu ne gre ... Če dam v kontejner za organske odpadke, pravzaprav pripomorem k širitvi plesni. Kam z njim?
Bi bilo priporočljivo tisto gredo s čim tretirati, da se plesen uniči/omeji?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Geisha: izgleda, da imaš rjo, ki za glavice ni tako usodna kot gniloba, zato bi jaz česen še pustila rasti. No, ko ne bo več zelenih listov, se tudi debelil ne bo več. Do takrat pa bo mogoče še kaj pridobil.
Lpmami: najbolje je, da na tej gredi nekaj let ne gojiš čebulnic, zemljo pa občasno zalivaš s presličnim pripravkom, vendar pravijo, da prepogosta uporaba pripravka škoduje strukturi tal. Tako je težko biti pameten
Moje poročilo: česen na njivi je na enem delu kar lep, na drugem delu pa povsem zanič - ni bolan ampak podhranjen, ker je tam moja njivica bolj podobna kamnolomu kot pa rodni zemlji. Se bojim, da tu sploh ne bo uspel narediti glavic. Tako sem se odločila, da bom letos na njivi porezala vse cvetke, da mu vsaj malo olajšam življenje... Z rezanjem začnem v četrtek. Torej se moramo nekako dogovoriti za predajo pskov (lpmami, figula, metuljc še kdo?)
Danes smo za kosilo probali pske v solati - kot stročji fižol. Zanimivo - okus res spominja na stročji fižol. Malo moram še dodelati finese ( pske razrezati na dva, tri dele in jih malo manj kuhati - mogoče samo popariti) pa bo to prav super solata. Hvala, Mil..._________________naredimo svet lepši
Lpmami: najbolje je, da na tej gredi nekaj let ne gojiš čebulnic, zemljo pa občasno zalivaš s presličnim pripravkom, vendar pravijo, da prepogosta uporaba pripravka škoduje strukturi tal. Tako je težko biti pameten
Moje poročilo: česen na njivi je na enem delu kar lep, na drugem delu pa povsem zanič - ni bolan ampak podhranjen, ker je tam moja njivica bolj podobna kamnolomu kot pa rodni zemlji. Se bojim, da tu sploh ne bo uspel narediti glavic. Tako sem se odločila, da bom letos na njivi porezala vse cvetke, da mu vsaj malo olajšam življenje... Z rezanjem začnem v četrtek. Torej se moramo nekako dogovoriti za predajo pskov (lpmami, figula, metuljc še kdo?)
Danes smo za kosilo probali pske v solati - kot stročji fižol. Zanimivo - okus res spominja na stročji fižol. Malo moram še dodelati finese ( pske razrezati na dva, tri dele in jih malo manj kuhati - mogoče samo popariti) pa bo to prav super solata. Hvala, Mil..._________________naredimo svet lepši