Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Zaradi uši, ki sem jih opazil na nekaterih listih. Sedaj uši ni več, ampak novi listi nekaterih rastlin se kar precej gubajo. Gnojil tudi nisem nič dodatno, razen nekaj gnoja pred dobrim mesecem ko sem jih posadil v lonce.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Če hočemo imeti jeseni dobro seme za drugo leto... Malce zamudno opravilo samo drugega sistema ne poznam. Bolj se bojim kasirati kako palico v oko. Sem bil že hudičevo blizu nesreče!

Je v bistvu nekaj dela že od pobiranja semen, točno zapisati kaj si dal kaliti, kaj je šlo točno kam na gredo... Brez nič ni nič a ne?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sem imel kar cel grm pokrit s kopreno. Jalapeno se bo začel barvati v rdečo v teh dneh, pol pa ga poberem in grm odprem. Važna so mi semena čiste sorte.

Enako bom naredil z Jolokio in Habanero orange.
Trocki

Kdo ve zakaj pridejo listi in stebla čilijev tako krhka, da se že ob majhnem upogibu zlomijo? Letos se mi to dogaja kar pogosto.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Trocki, ko so rastline sveže zalite in 'napite', postanejo stebla krhka. Ko ovenijo, so bolj žilava-upogljiva. Torej, čim manj je treba 'pacat' okrog sadik, ko so sveže zalite..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Trocki je napisal/a:
Kdo ve zakaj pridejo listi in stebla čilijev tako krhka, da se že ob majhnem upogibu zlomijo? Letos se mi to dogaja kar pogosto.

Mogoče jih preveč razvajaš v rastlinjaku in so premalo utrjena? Laughing
Trocki

donkey je napisal/a:

Mogoče jih preveč razvajaš v rastlinjaku in so premalo utrjena? Laughing

Razvajene so sigurno. Very Happy Drugače pa so v zadnjih dveh tednih zrasli nenormalno. Nekateri že počasi lezejo proti 1m višine, pa tudi cveteti so začeli. Se "bojim" da bo v rastlinjaku džungla čez mesec ali dva. Shocked
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Jalapenotu so se spodnji listi začeli barvati rumeno, odvrgel je tudi par cvetov. Kolikor sem prebrskal naj bi to nakazovalo na pomanjanje magnezija, rešitev je magnezijev sulfat. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Ojoj Pajo - spet imaš džunglo. Blagor tebi...
Odgovori