Delavnica priprave bioaktivatorjev 12.6 Plamenka 14.6 tajana

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tiana, sama imam Dora pregled malo po 14.00 uri in ko končam, grem direktno k Plamenki. Povej Plamenka, kdaj boš doma - ti med čakanjem še malo vrt okopljem Laughing
Ker bomo samo 3-4 gracije , se bomo sigurno fine imele in če prideš po četrti, bo tudi v redu. Bosta še ostali članici povedali.

Za nedeljo pa imam v mislih, da bi nekako kot za Koper tudi za Črnomelj lahko rekli cca 10.00. Tajana nam bo poslala načrt poti.
Udeleženci pravijo, da bodo imeli veliko vprašanj, tudi tajanino ustvarjanje je vredno ogleda - mislim, da bomo kar nekaj časa tam Embarassed .
Lahko pa se prej poslovimo/te, če se bo izkazalo, da smo na smrt dolgočasni Laughing . Ali pa koga pošljemo kopat se v Kolpo? Je to opcija?

Ali je kje v bližini kakšna pizzerija? Za na hitro nekaj v usta dat je dovolj. Ali pa kupimo kg kruha in ga s pašteto namažemo? Juglans je rekel, da bo doma nafehtal peko dobrot. Meni te reči ne gredo uspešno od rok Embarassed tako da lahko prispevam kupljene piškote Embarassed .

Ali kdo od udeležencecv rabi še kaj mimo delavnice?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

oh ja, meni žal v petek ne bo uspelo, tale teden je čisto preveč naporen, saj se je poleg službe, že začelo na vrtu še bolj aktivno dogajat dnevno. Poleg vsakodnevnega zalivanja, uf roke imam že do tal, užet ko cuna se je začelo pobiranje jagodičevja (jagode, ribez, murve), ki vzame nekaj časa, še več pa, da ga primerno shranim, vkuham kakšen džem, posušim.

V nedeljo se lahko skupaj peljemo, kje bi se dobili, morda na rudniku?

Figula, Kolpa ni tako blizu Črnomlja, tam imajo Lahinjo in še eno rečico, verjetno se tudi da namočit, če bo prevroče. Se pa dobre pice tam dobi, smo se kako leto nazaj vračajoči z morja ustavili v piceriji Strgar, smo bili zadovoljni. Tako da bi tudi to šlo. Lahko pa vsak prinese nekaj za skupno mizo, morda mi zjutraj v nedeljo kaj uspe skupaj spravit, kako zeljanico ali krompirušo. Wink
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Zvecer lahko kaj več napišem, zdaj samo na kratko.
Hrana:
- nekaj bom pripravila za dobrodošlico (tako kot je v BK navada, pogača bo sigurno)
- glede na to da nas ne bo veliko, lahko pripravim tudi enolončnico
- lahko pa naročimo tudi pice od Strgarja
- pijača - ne vem kaj kdo pije, najboljše da vsak nekaj prinese s sabo, jaz vam ponujam hladni ali topli čaj in kavo

Še najraje bi videla, da mi poveste, kaj vam odgovarja da pripravim.

Kolpa je 15 km oddaljena od mene, je pa ob poti, po kateri boste prišli oz. se vračali. in tudi topla je. Lahinja pa ni primerna za kopanje, ker je premrzla.

Opis poti pošljem po ZS jutri._________________CARPE DIEM
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Ti samo sporoči koordinato x,y ali naslov. Bo ostalo stric pomagal (google) Wink

Če ne pride kaj vmes, pridemo. Prinesem lahko jajčnih lupin, KWAS (takrat bo 10-ti dan) in recimo liter kisa za vlaganje. ne vem zakaj sem to napisal, Embarassed
bom pogledal, mislim da moram imeti pivo s pretečenim rokom uporabe - za fermentacijo bi bilo v redu

Prinesel bom pa tudi nekatere pripravke v delu, da jih figula oceni če so v redu in kako bi bili lahko boljši.
Nazadnje urejal/a rukola 10 Jun 2015 14:38; skupaj popravljeno 2 krat
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Če sem čisto, čisto iskrena, tudi meni petek nagaja Embarassed Embarassed , malo zaradi tega užet ko cuna, pa nimam pravega prevoza (mož mi je pobegnil v hribe) in ne bom mogla vseh pripomočkov pritovorit.
Obljuba pa mi dela dolg Wink .

Tajana, za naju ni treba nič posebej pripravljat, bova si prinesla pijačo in kak sendvič, če naročimo pico bova tudi za. Edino če nas boš s kakšno kavico pocrkljala Wink .

Kolpo/Lahinjo sem omenila zgolj kot razvedrilo za "sorodnike" Laughing Cool
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

No, ja, kupljene piškote lahko jemo kdaj druuugič. Bom imela nekaj doma narejenih s seboj, se ne bojim, da bi bilo preveč.
(ali premalo? ...)

verjetno bo tudi kak bezgov cvet še naredil svežo šabeso- torej nekaj za spit...
Pa poskusimo lahko fermentirano meto....
Lp Mil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Figula, kako potem za petek, imamo ali ne? Povejta s Tiano. Če ne lahko tudi kdaj drugič.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Prijavljam se dve clanici (belokranjki).

nedelja, 14.6. pri Tajani: 
Tajana 
Figula 
Aye-Aye 
Juglans 
Mil
Rukola +
Asimina
Krizantema

Nisem preverjala ce ste vsi dopisani na seznam._________________CARPE DIEM
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Mogoče petkovo delavnico prestavimo, ko bosta imeli Figula in Aye-Aye čas. Pa se morebiti takrat pridruži še kdo drug. Tako je moje razmišljanje. Naj pove še Figula svoje.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Aye-Aye najbrž ne bo imela več interesa, ker gre tako že na delavnico k Tajani. Tako da se vidve s Figulo odločita. Vem, da si ti težko organiziraš, da si lahko določen dan v Ljubljani. Mogoče bi pa imele nekaj malega in klepet? Če bi Figula lahko. Jaz sem doma od druge ure dalje.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”