Delavnica priprave bioaktivatorjev 12.6 Plamenka 14.6 tajana
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
Tiana, sem ravno Plamenki napisala, da bom že zbrala moči, ker bomo same fejst punce.
Rada bi pomagala, da lahko začneta same packat in čarat.
Saj lahko začnemo samo z osnovnimi stvarmi bolj enostavno in preprosto, potem kasneje pa naredimo spet kakšno večjo in bolj poglobljeno.
Za FPJ bi rabile malo sladkorja in rastlinskega materiala. Sem že v službi za stavbo ogledovala poganjke enega bršljana - če ga ne bodo prej posekali, sigurno naberem vršičke - da bo za pripravek za rast. Ni nujno, da so samo zdravilne rastline. Potem bi rabile tehtnico, da stehtamo material in sladkor in ene lavorje oz. posode, da to zmučkamo. To sem Plamenko prosila, da pripravi. Bom rokavice jaz vzela.
Glede na čas bi bilo fino, če bi lahko naredile kalcij-fosfor ... za cvetoče paradižnike. Tu bi rabile en kohar zunaj in eno staro posodo za praženje jajčnih lupin. Mislim, da imam nekaj kisa za vlaganje, da jih bomo prelile.
Potem bomo pa videle koliko časa nam bo ostalo, meni jutri hčerka prinese morsko vodo, pa bi še tiste organizme polovile in razmnožile.
Bo v redu?
Tiana, v avto si naloži nekaj kozarčkov, da boš lahko odnesla pripravke
no, pa smo se v 6 minutah vse zmenile
Rada bi pomagala, da lahko začneta same packat in čarat.
Saj lahko začnemo samo z osnovnimi stvarmi bolj enostavno in preprosto, potem kasneje pa naredimo spet kakšno večjo in bolj poglobljeno.
Za FPJ bi rabile malo sladkorja in rastlinskega materiala. Sem že v službi za stavbo ogledovala poganjke enega bršljana - če ga ne bodo prej posekali, sigurno naberem vršičke - da bo za pripravek za rast. Ni nujno, da so samo zdravilne rastline. Potem bi rabile tehtnico, da stehtamo material in sladkor in ene lavorje oz. posode, da to zmučkamo. To sem Plamenko prosila, da pripravi. Bom rokavice jaz vzela.
Glede na čas bi bilo fino, če bi lahko naredile kalcij-fosfor ... za cvetoče paradižnike. Tu bi rabile en kohar zunaj in eno staro posodo za praženje jajčnih lupin. Mislim, da imam nekaj kisa za vlaganje, da jih bomo prelile.
Potem bomo pa videle koliko časa nam bo ostalo, meni jutri hčerka prinese morsko vodo, pa bi še tiste organizme polovile in razmnožile.
Bo v redu?
Tiana, v avto si naloži nekaj kozarčkov, da boš lahko odnesla pripravke
no, pa smo se v 6 minutah vse zmenile
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
rukola je napisal/a: |
in recimo liter kisa za vlaganje. ne vem zakaj sem to napisal, bom pogledal, mislim da moram imeti pivo s pretečenim rokom uporabe - za fermentacijo bi bilo v redu Prinesel bom pa tudi nekatere pripravke v delu, da jih figula oceni če so v redu in kako bi bili lahko boljši. |
rukola - prav si napisal !! za kalcij/fosfor rabimo kis
Pripravek s pivom pa je 2-stopenjski in ne vem, če ima smisel, da ga na delavnici sploh pričnemo? Bomo videli.
aj-jaj-jaj, kake odgovornosti mi nalagate
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
Hm, hm, vmes ni nič fermentiralo je samo alkoholni izvleček.
Če imaš kakšno bolano, ušivo rastlino, ki je ni "škoda" če jo "alkoholno omamiš oz. prežgeš", bi se mogoče splačalo preveriti delovanje.
V cca 2 litra vode daj žlico vsake tinkture, za uši dodaj še pljunek olja in po želji pljunek blagega sredstva za pomivanje posode.
Pa pošpricaj .... in glej, če bo kak učinek ....
Če imaš kakšno bolano, ušivo rastlino, ki je ni "škoda" če jo "alkoholno omamiš oz. prežgeš", bi se mogoče splačalo preveriti delovanje.
V cca 2 litra vode daj žlico vsake tinkture, za uši dodaj še pljunek olja in po želji pljunek blagega sredstva za pomivanje posode.
Pa pošpricaj .... in glej, če bo kak učinek ....
-
- Prispevkov: 1106
- Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am
Zmenjeno, se vidimo torej v petek.
Jaz bom doma pobrskala po kakšni stari posodi, mogoče se kaj najde.
Kar se rastlin tiče, če jih v četrtek zvečer naberem verjetno ne bo najbolj primerno? Mogoče pa v petek zjutraj pred službo skočim v akcijo.
A bi bil gorilnik vredu? Mislim, da imam nekaj v tem stilu:
http://www.kibuba.com/?cID=210&pID=3960
Jaz bom doma pobrskala po kakšni stari posodi, mogoče se kaj najde.
Kar se rastlin tiče, če jih v četrtek zvečer naberem verjetno ne bo najbolj primerno? Mogoče pa v petek zjutraj pred službo skočim v akcijo.
A bi bil gorilnik vredu? Mislim, da imam nekaj v tem stilu:
http://www.kibuba.com/?cID=210&pID=3960
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
Tiana, tak gorilnik je v redu (če je plin notri hecam se) če ti ni odveč, pa ga daj v avto.
Eno staro ponev imam tudi jaz, Plamenka ima indukcijo pa sem pomislila, da vse rengle na delajo na novodobnih ploščah . Bi bil gorilnik "za vsak slučaj".
Res ni najbolj primerno dan prej nabrati rastlin, ampak ker bomo imele "za vajo" bo zadoščalo. Ko bosta delali zares, bo treba kar ob 5.00 vstat in iti nabirat
rukola, daj kakšno rastlino pošpricaj s kwasom, da boš lahko poročal. Jaz imam enega, tudi nekaj dni starega, v katerega sem dala še melaso fermentirat in po treh dneh malo jagod, pa v hladilnik. Bi bilo to zame .... pa mi je melasa malo ogabna in ni dobro. Bom poskusila s sladkorjem.
S čistim kwasom, 2 dni starim, sem pošpricala lončke, v katerih so razna semena, ker potrpežljivo čakam, če bo še kaj ven prišlo . Ti lončki so polni p*e*letih mušic (gnat) ni čudno da nič ven ne pride
Dve uri sta minili - nobene mušice ne na zemlji ne naokoli
Eno staro ponev imam tudi jaz, Plamenka ima indukcijo pa sem pomislila, da vse rengle na delajo na novodobnih ploščah . Bi bil gorilnik "za vsak slučaj".
Res ni najbolj primerno dan prej nabrati rastlin, ampak ker bomo imele "za vajo" bo zadoščalo. Ko bosta delali zares, bo treba kar ob 5.00 vstat in iti nabirat
rukola, daj kakšno rastlino pošpricaj s kwasom, da boš lahko poročal. Jaz imam enega, tudi nekaj dni starega, v katerega sem dala še melaso fermentirat in po treh dneh malo jagod, pa v hladilnik. Bi bilo to zame .... pa mi je melasa malo ogabna in ni dobro. Bom poskusila s sladkorjem.
S čistim kwasom, 2 dni starim, sem pošpricala lončke, v katerih so razna semena, ker potrpežljivo čakam, če bo še kaj ven prišlo . Ti lončki so polni p*e*letih mušic (gnat) ni čudno da nič ven ne pride
Dve uri sta minili - nobene mušice ne na zemlji ne naokoli
-
- Prispevkov: 367
- Pridružen: Po Jun 24, 2013 2:00 am
Pri nas so se pogajanja za nedeljski izlet iztrekla v prid Črnomlju.
Prinesem kis, jajčne lupine, kwas.
Imam pa 6 steklenic piva in 1,5 lit sangrijo (vse zapakirano) s preteklim rokom uporabe. Pa še pol buteljke beli pino. Prinesem kaj od tega?
Bom jutri s kwasom pošprical materino dušico, katero so okupirale mravlje. V petek bom dal delati novo šaržo s tem da ji bom dodal malo stare. Valerija_ru pravi da se potem naredi kwas že v enem dnevu.
Imam pripombo glede časa pričetka. Glede nato, da so zelo vroči dnevi bi bilo smiselno da pričnemo prej, predno pritisne glavna vročina. Mi bi se šli potem "splaknit" v Kolpo, bo mogoče Tatjana povedala kje je primeren kraj.
Fino bi bilo ob 8:00 ampak ker moramo priti od "daleč" predlagam recimo začetek ob 9:00. Itak se vedno še malo zavleče.
Prinesem kis, jajčne lupine, kwas.
Imam pa 6 steklenic piva in 1,5 lit sangrijo (vse zapakirano) s preteklim rokom uporabe. Pa še pol buteljke beli pino. Prinesem kaj od tega?
Bom jutri s kwasom pošprical materino dušico, katero so okupirale mravlje. V petek bom dal delati novo šaržo s tem da ji bom dodal malo stare. Valerija_ru pravi da se potem naredi kwas že v enem dnevu.
Imam pripombo glede časa pričetka. Glede nato, da so zelo vroči dnevi bi bilo smiselno da pričnemo prej, predno pritisne glavna vročina. Mi bi se šli potem "splaknit" v Kolpo, bo mogoče Tatjana povedala kje je primeren kraj.
Fino bi bilo ob 8:00 ampak ker moramo priti od "daleč" predlagam recimo začetek ob 9:00. Itak se vedno še malo zavleče.
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
Meni je tudi ob 9.00 v redu.
Lepota kwasa je tudi v tem, da čisto brez skrbi in zadržkov špricamo jedilne in zdravilne rastline, ne ?
Res ne vem če bi začeli kakšno fermentacijo s pivom/sangrijo/vinom. Prva stopnja je, da material prekriješ s pivom in pustiš stati 12-24 ur. In to je vse, kar bi lahko naredili. Potem bi vsak odnesel porcijo domov in doma naprej rihtal.
Mogoče pa tudi lahko - če ima recimo tajana tako velik višek origana, da bo vsakemu za 1 pest, prelijemo s tvojo tekočino in doma delamo naprej ??? Ali pa kakšen drugo, C vitamina polno rastlinje?
A boš naredil kwas še s katero drugo moko?
upam, da si dober pogajalec
Lepota kwasa je tudi v tem, da čisto brez skrbi in zadržkov špricamo jedilne in zdravilne rastline, ne ?
Res ne vem če bi začeli kakšno fermentacijo s pivom/sangrijo/vinom. Prva stopnja je, da material prekriješ s pivom in pustiš stati 12-24 ur. In to je vse, kar bi lahko naredili. Potem bi vsak odnesel porcijo domov in doma naprej rihtal.
Mogoče pa tudi lahko - če ima recimo tajana tako velik višek origana, da bo vsakemu za 1 pest, prelijemo s tvojo tekočino in doma delamo naprej ??? Ali pa kakšen drugo, C vitamina polno rastlinje?
A boš naredil kwas še s katero drugo moko?
upam, da si dober pogajalec