Delavnica priprave bioaktivatorjev 12.6 Plamenka 14.6 tajana

Odgovori
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Mil, hvala za recept palec gor , bomo to pijačo imenovali Mil šabesa
me veseli, da sta avto in ti OK

točno tako, tajana, tole nam manjka: izmenjamo izkusnje o uporabi in bo to super dopolnit (ena kreativna dopolnitev je že zgornji recept Smile)
brbr
Prispevkov: 8078
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Javlja se še "večna zamudnica".

Včeraj je bil res en lep dan. Že pot do Tajaninega doma je bila zelo prijetna, čeravno sva se s hčerjo ene parkrat izgubili in so nama na koncu pomagali trije gospodje, ki so moževali na klopci pred neko zidanico... Vožnja je bila priložnost, da sva se s hčerjo nakramljali kot že dolgo ne. Zato sploh ni bilo nič narobe, da sva naredili nekaj ovinkov več.

Ko pa sva končno prispeli na cilj, ste bili tam zbrani sami prijazni ljudje, polni dobre volje in lepih misli. Ne morem povedat, kako mi tako vzdušje dobro dene. Poleg tega sem izvedela marsikaj o pripravi preparatov, čeprav bi gotovo izvedela še veliko več, če bi se bolj koncentrirala in manj klepetala Embarassed. Pa saj bo še dovolj časa za utrjevanje in dopolnjevanje znanja, a ne.

Pot domov je bila krajša - Ljubljano sva našli iz prve Very Happy Doma sem takoj preverila, če se jajčne lupine prelite s kisom res penijo - rezultat: ker nisem takoj podstavila posode, sem prekipelo dragoceno maso z vso skrbjo pobirala s pulta in vračala v kozarec. Tu imam prvo vprašanje: v kolikem času (približno) se lupine razgradijo? Druge pripravke sem shranila po navodilih učiteljic(e).
In za konec lepega dne jev Ljubljani še malo deževalo - seveda dosti premalo, pa vendar...

Zdaj pa ena velika hvala gostiteljici ( in gostitelju seveda), učiteljici in učencem za nepozabne urice, ki smo jih preživeli skupaj. In seveda gostiteljema še posebna zahvala za obilo ovčje volne, ki bo varovala (upam) mojo fižolovo druščino na njivi pred sušo.._________________naredimo svet lepši
rukola
Prispevkov: 367
Pridružen: Po Jun 24, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a rukola »

Res prijetno in zanimivo druženje. Hvala gostiteljici in udeležencem za res prijetno nedeljo. Hvala za češnje, volno, napitke, prigrizke in recepte.
Moram reči da sem dobil vse tiste bistvene informacije, ki so me zanimale, pa še kakšno zraven. Figula, saj če bi bilo več bi pa še prej pomešali.
Praktični prikaz je res čisto nekaj drugega kot branje na forumu.
Moram reči, da je res lepo da so na Gartlcu same dobre osebe. Very Happy
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

brbr, žgane jajčne lupine namakaj v kisu 20 dni. Potem precedi tekočino in jo shrani v drugo posodico (ne sme imeti kovinskega pokrovčka, primerna je naprimer pol literska plastenka od vode). Nekaj časa jo še pusti malo "priprto", kasneje, ko se vse reakcije umirijo, lahko zapreš.

Na preostale lupine, ki jih prva obdelava s kisom še ni raztopila - ponovno zlij 5x količino kisa in spet pusti 20 dni, da se dogaja brbotanje. In tako ponavljaj, dokler bo kaj za raztapljat Wink .

Za škropljenje po listih razredči pripravek z razmerjem 1 žlica na 1-2 litra vode.

Hvala za družbo in pske, danes bo doma pojedina Smile .
brbr
Prispevkov: 8078
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Eh, figula -saj zdaj, ko si napisala, sem se spomnila, da sem to včeraj vse slišala, pa sem, izgleda, po spravila v en zakoten predal mojega spomina.... Zdaj bom navodila vestno spravila med svoje beležke. Hvala in dober tek Wink_________________naredimo svet lepši
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

he he, imate vsi čisto prav, hvala ... počasi moramo napredovat, je veliko te snovi za predelat Confused
tajana
Prispevkov: 1376
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Jaz imam sreco da sem danes doma in ze od zgodnjega jutra nabiram rastlinice in jih svaljkam skupaj s sladkorjem. Delam domaco nalogo. Moram ponoviti prakticno kar sem se vceraj naucila. Tako si bolje zapomnim. Navdusena sem._________________CARPE DIEM
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

tajana, ko/če se bodo pojavila vprašanja, dvomi in zadrege - kako naprej? - me kar cukni za rokav Smile
Aye-Aye
Prispevkov: 1741
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Lepo, lepo, lepo je bilo. Hvala vsem za res prijetno druženje in izmenjavo izkušenj še posebej pa tršici figuli in gostiteljema. Hvala tudi šoferju za prevoz in seveda vsem za mizo polno dobrot. Very Happy Mil, me veseli , da si varno prišla domov.

Figula, nič nisi premalo povedala, prav toliko kolikor smo bili zmožni sprejet, obdelat v naših glavah. Pa saj sem tudi sama pozabila še na kakšno vprašanje zate. Wink

Nič bo treba ponovit. Wink

Upam, da se boste še kaj pohvalili, kaj ste kaj ustvarili. Da bom lahko plonkala. Smile žur
tajana
Prispevkov: 1376
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Pocasi si zapisujem in ponavljam vaje od nedelje. In ko neznam naprej, te cukam za rokav, Figula. Vstavilo se mi je pri receptu z morsko vodo. Prosim za recept in navodila za uporabo. Bom drugic bolj pridno poslusala, obljubim.

Do sedaj sem dala fermentirat listice vrtnic, origano, koprive, zalitnike paradiznika in divje cesnje._________________CARPE DIEM
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”