Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala vsem. Embarassed
Jasminka, nekaj zgodnjih sort se splača imeti. Jaz sem svoje 4 zgodnje sorte sejala že januarja in jih dosvetljevala z umetno svetlobo, pa zdaj lažje čakam glavno sezono.
Splača se imeti tudi kako pozno sorto, sploh če imaš rastlinjak, ker nekateri zgodnejši paradižniki malo prej zaključijo z zorenjem.

LPmami, ko bodo mehkejši na otip, bodo zreli.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem utrgala prvi zrel plod balkonskega, rahlo se barva že naslednji - sorta Gold Nugget. Whippersnapper bom, glede na lanske izkušnje, čakala še dobrih 14 dni. Do začetka avgusta, ko pričakujem prve "tazaresne" paradižnike, bodo balkončkarji dobro mašilo.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Znoreli so tile paradižniki... dva dni me ni bilo doma; rastline so zrasle za vsaj 5 cm, da o številu novih cvetov ne govorim.... En mali no name jih ima blizu 80! Blush prvo peterico že barva, White wonder se debeli, Gipsy je pri prvih bunkicah, 2 volovska srca na najbolj zanikrni rastlini od vseh imata ene 3 cm v premeru, pa še nič ne zardevata, zimsko sejan paradižnik (s Kitajske) pa šele začenja s cveti. V loncih Gold Nugget dela prve resne bunkice, Tumbling Tom je pa tako košat in čokat, da me spominja na predebelega dolgodlakega morskega prašička Very Happy takega, ki ne veš kje je glava in kje rit, ker je vse okroglo

16 jih je v vrtu (9 pokritih) in 8 v loncih. Opažam, da je velikost lonca res zelo pomembna. Tisti ki so zasilno prebivališče dobili v manjših (8l) loncih so pol manjši od tistih v 20l loncih in še ne cvetijo. Bo treba v akcijo in presaditi.

20 l lonce sem pa vzela v Bau****, namenjene gradbenim delom, črne barve in sem jih oblepila z koščki ploščic ( po navdihu notranjke) se mi zdi, da se veliko manj pregrevajo kot bi se drugače._________________Dies diem docet
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka je napisal/a:

Kaj pa barva?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

lpmami je napisal/a:
Plamenka je napisal/a:

Kaj pa barva?

Bleščeče roza!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ivčk, to bo pa lepo!
Kaj pa velikost? Drobižek ali kakšna malenkost več?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Nekateri že prav lepo zorijo

So pa vse mogoče oblike

Bo pa potrebno odrezati streho Very Happy

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsak čas bodo. Mene ne moti več, če paradižniki zrastejo do stropa. Potem jih usmerim po stropu in senčijo rastlinjak.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

robert koliko pa je to v višino? Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Najvišji je visok 3 m,nekaj okrog 2,5 m,.Rastlinjak pa ima najvišjo točko 3,4 m,nekaj prostora je še. Very Happy
Plamenka,kako ga pa privežeš-na streho ali kako drugače?
Odgovori