Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
mfranc je napisal/a: |
Ste porajtali, da se je ob 16:38 dan obesil? Za pesimista začetek konca, za optimista konec začetka - prosto po Churchill-u Praznoval sem tako, da sem posejal čili za zimsko obiranje. LP |
Franc sem preveč firbčen- katera sorta pa je to?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
To je Grandpa's Home čili, deklarirajo ga kao sibirski čili
http://tatianastomatobase.com/wiki/Grandpa's_Siberian_Home
Naj bi dobro delal tudi v zimskih pogojih, v hiši; skromen s svetlobo in toploto.
Živibilipavideli
LP_________________mfranc
http://tatianastomatobase.com/wiki/Grandpa's_Siberian_Home
Naj bi dobro delal tudi v zimskih pogojih, v hiši; skromen s svetlobo in toploto.
Živibilipavideli
LP_________________mfranc
Boš poročal, ali ne? Meni sta lansko leto Cayene in Malaguetas šele jeseni 2. cvetela. Prestavil sem ju v skoraj neogrevan del hiše (cca. 10-13°C) z ne prav veliko svetlobe. Plodovi so dozoreli okoli pusta letos, bili pa so bolj slabo založeni s pekočinami
Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla
Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla
Bicikel je napisal/a: |
Boš poročal, ali ne? Plodovi so dozoreli okoli pusta letos, bili pa so bolj slabo založeni s pekočinami |
Seveda bom poročal, zanimiv eksperiment mi bo. Sploh ker pogojev nimam niti minimalnih, po moje . Dnevne, pravzaprav sončne svetlobe skoraj ni, in si moram narediti še eno lučko. Letos sem se malo igračkal in naredil nekaj hibridov - k fluo svetilki (cev daylight 4500 °K) sem dodal LED trakove, z rdečo in modro svetlobo. Se mi zdi, da sem uspešno dopolnil manjkajoči spekter na obeh koncih pri fluo cevi.
Pa o zračni vlagi moram razmisliti, CK res "kvalitetno" osuši zrak.
He, he, tale Grandpa's Home mi je zanimiv tudi zato, ker ima zelo malo skovilov, tja do 1000, in bo bolj za okras dnevne sobe, ter kot vitaminski dodatek k hrani .
Bicikel je napisal/a: |
Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla |
Tudi pri meni je zeleni na zimovanju prvi začel hirati, se pa nisem dosti sekiral, ker sem bil tako namenjen od lanskih treh novih obdržati samo enega. Najbolj zdrav je bil Hab. Black in sem ga zato edinega prezimil. Pogrešal pa bom okus zelenega, mi je bil najbolj všeč.
Prijetno me preseneča moj petletnik, rdeči, obični habanero. Spomladi je bil tudi zelo bogi, s pripravo za novo sezono sem zamujal mesec in več, sedaj pa "se je našel" in postaja postaven, košat grm.
Zanimiv je tudi Paper Lantern, ki je začel rdečiti. Mora biti res zgoden, škoda le da je več kot mesec cvetenja vse poletelo stran. Ga še nisem čisto "pogruntal" , vendar že vidim, da mu paše malo senčenja pri popoldanski pripeki. Navajajo, da je zgoden, in zadovoljen s kakšno stopinjo manj, kar bi lahko pomenilo, da na drugi strani ne mara najhujše vročine.
Dal sem ga k Rocotom, v (pol)senco ameriških borovnic in mu zelo paše.
LP_________________mfranc