Čili 2015
-
- Prispevkov: 1807
- Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am
mfranc je napisal/a: |
Ste porajtali, da se je ob 16:38 dan obesil? Za pesimista začetek konca, za optimista konec začetka - prosto po Churchill-u ![]() ![]() Praznoval sem tako, da sem posejal čili za zimsko obiranje. LP |
Franc sem preveč firbčen- katera sorta pa je to?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
To je Grandpa's Home čili, deklarirajo ga kao sibirski čili

http://tatianastomatobase.com/wiki/Grandpa's_Siberian_Home
Naj bi dobro delal tudi v zimskih pogojih, v hiši; skromen s svetlobo in toploto.
Živibilipavideli
LP_________________mfranc




http://tatianastomatobase.com/wiki/Grandpa's_Siberian_Home
Naj bi dobro delal tudi v zimskih pogojih, v hiši; skromen s svetlobo in toploto.
Živibilipavideli

LP_________________mfranc
-
- Prispevkov: 2068
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Boš poročal, ali ne? Meni sta lansko leto Cayene in Malaguetas šele jeseni 2. cvetela. Prestavil sem ju v skoraj neogrevan del hiše (cca. 10-13°C) z ne prav veliko svetlobe. Plodovi so dozoreli okoli pusta letos, bili pa so bolj slabo založeni s pekočinami
Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla

Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla

-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Bicikel je napisal/a: |
Boš poročal, ali ne? Plodovi so dozoreli okoli pusta letos, bili pa so bolj slabo založeni s pekočinami ![]() |
Seveda bom poročal, zanimiv eksperiment mi bo. Sploh ker pogojev nimam niti minimalnih, po moje

Pa o zračni vlagi moram razmisliti, CK res "kvalitetno" osuši zrak.
He, he, tale Grandpa's Home mi je zanimiv tudi zato, ker ima zelo malo skovilov, tja do 1000, in bo bolj za okras dnevne sobe, ter kot vitaminski dodatek k hrani

Bicikel je napisal/a: |
Mimogrede, oba tvoja podtaknjenca Habanero Chockolate in Greeen sta v istih prostorih kot zgoraj omenjena preživela zimo in se sedaj počasi košatita. Predvsem čokoladni, zeleni pa je komaj preživel in precej zaostaja. No, do jeseni bosta že kakšno rekla ![]() |
Tudi pri meni je zeleni na zimovanju prvi začel hirati, se pa nisem dosti sekiral, ker sem bil tako namenjen od lanskih treh novih obdržati samo enega. Najbolj zdrav je bil Hab. Black in sem ga zato edinega prezimil. Pogrešal pa bom okus zelenega, mi je bil najbolj všeč.
Prijetno me preseneča moj petletnik, rdeči, obični

Zanimiv je tudi Paper Lantern, ki je začel rdečiti. Mora biti res zgoden, škoda le da je več kot mesec cvetenja vse poletelo stran. Ga še nisem čisto "pogruntal" , vendar že vidim, da mu paše malo senčenja pri popoldanski pripeki. Navajajo, da je zgoden, in zadovoljen s kakšno stopinjo manj, kar bi lahko pomenilo, da na drugi strani ne mara najhujše vročine.
Dal sem ga k Rocotom, v (pol)senco ameriških borovnic in mu zelo paše.
LP_________________mfranc
-
- Prispevkov: 1807
- Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am