Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Predvidevam , da je to začetek konca oziroma isto sranje kot lani!

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pajo, skrbi me kvečjemu prva slika, ki pa je malo presvetljena in se ne vidi dobro. Ostalo izgleda kot zgodnja paradižnikova plesen enaka kot na krompirju, ko ta zori in začenja zelenje propadati. Ta načeloma ni tako nevarna. Obolelo listje odstraniš. Tudi pri meni je nekaj tega.
Poglej si svoje fotke od lanskega leta http://forum.gartlc.si/gartlc-about1453-0-asc-180.html
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Meni se tudi še ne zdi NIČ tragično. Potrgala bi liste, stebla so videti čisto OK, in poškropila z BSF.
pajo

Bom še bolj redno gledal kot gledam. Malce mi je odleglo moram priznati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Tudi če je plesen, jo bo tale vročina zdaj ustavila. Ti pa dobiš na času, da rastline dobro pregledaš, odstraniš vse, kar je sumljivega, razredčiš za boljši pretok zraka in seveda začneš s preventivnim špricanjem z okrepčevalnimi sredstvi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Takole pa v vročini uživajo moji paradižniki v rastlinjaku (na levi strani spredaj, v ozadju jajčevci, na desni pa čiliji):
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
pajo

Melona in Ivčk kaj priporočata? Hvala._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Pri nas dozorel prvi paradižnik Amana Orange,ki je bil dovolj skoraj za celo družino.
Tehtal je 484 g.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Robert čestitam! Boš shranil kaj semen iz največjega plodu? Se priporočam za par semenk.

Pri meni se je v rastlinjakcu začel barvati Feuerwerk, zunaj pa Apero, ki sem ga sejal malo pred glavnino. No, pravzaprav rdeči še ena brezimna sorta, katere 1 sadiko gojim ravno zaradi zgodnjosti. Ostalo je še veselo zeleno.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pajo, jaz tole. Se mi ne zdi potrebno s čim močnejšim kot s sodo.

Melona je napisal/a:
Meni se tudi še ne zdi NIČ tragično. Potrgala bi liste, stebla so videti čisto OK, in poškropila z BSF.
Odgovori