Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

pajo je napisal/a:
Melona in Ivčk kaj priporočata? Hvala.

Protifert LMW ali Agrostemin za krepitev rastline in pa sodin bio fungicid..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Bom shranil semena,vseh sort ki jih imam,čakam pa da dozori še nekaj malo bolj debelih.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Saj ne, da bi ne vedel, ampak za vsak slučaj, upam, da semena pred shranitvijo fermentiraš, opereš in šele potem posušiš.
robert

Se držim tega.
robert

Verjetno malo čudno vprašanje,a bom vseeno vprašal.
Kaj narediti,da se paradižniki ne odlomijo od stebla,zaradi teže?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Robert nareži protitočno mrežo na cca 15 cm široke pase in objemi s tem trakom protitočne mreže paradižnike (več paradižnikov skupaj)in zaveži zgoraj za deblo ali kol ob katerem ti raste paradižnik. Jaz sem lani imela 2 paradižnika in sem s špago vozlala mrežo in objelA paradižnike. Me je bilo strah, da se bo tisto steblo na katerem so bili plodovi odtrgal od glavnega stebla.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
janč

Odgovor Napisal/-a janč »

Sem nov na forumu. Najprej pozdrav vsem ljubiteljem domače pridelave rastlin. Prosil bi za mnenje. Ko mislim da že nekaj vem, se spet najde kaj novega. Imam paradižnike posajene v rastljinjaku in zunaj na prostem. Pred tednom sem jih uredil po svojih zmožnostih. Ko prebiram vaše komentarje pa vidim da mi še manjka veliko. Na listih so se mi letos prvič v petih letih pojavi nekakšne pike. Teh teden dni nazaj še ni bilo. Paradižniki so zunaj in preživeli so zadnje deževje "neurejeni". Tla so pesčena, prodnata z malo zemlje. Voda hitro ponikne. Nisem jim dajal ničesar.

Hvala
janč

LP

Prilagam še slike.
Nazadnje urejal/a janč 04 Jul 2015 21:33; skupaj popravljeno 1 krat
janč

LP

Slika sedaj bo vidna ?

Hvala za vsako informacijo.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

2 sadiki ŽE končali v smetnjaku. Skoraj do polovice bili pri steblu črni!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori