Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
Nič se ni spremenilo (vsaj ne usodno) odkar smo hodili v šolo.
Po naukih biodonamike je takole: glivice so prisotne vedno in se v normalnih pogojih zadržujejo v zemlji. Če pa so vremenski pogoji ugodni (primerna temperatura in vlaga), se glivice selijo iz zemlje navzgor. Ta proces naj bi bil še posebno intenziven v času polne lune. Preslica (kremen v njej) pa naj bi preprečeval/omejeval širitev glivic._________________naredimo svet lepši
Po naukih biodonamike je takole: glivice so prisotne vedno in se v normalnih pogojih zadržujejo v zemlji. Če pa so vremenski pogoji ugodni (primerna temperatura in vlaga), se glivice selijo iz zemlje navzgor. Ta proces naj bi bil še posebno intenziven v času polne lune. Preslica (kremen v njej) pa naj bi preprečeval/omejeval širitev glivic._________________naredimo svet lepši
Brskam po internetu,da bi nasla kako slikico,kako izgleda ce je list ozgan. Mi mogoce lahko kdo pove? Prosim ;) Namrec kake 3 dni nazaj se mi je zgodilo,da je na koncu,ko sem spricala s sodo,"spljuvalo" ven se usedlino. Pa se mi zdi da so naslednji dan listi bili sicer zeleni,a so bile zile nekako bolj rjavkaste. Zdaj pa so rumeneti zaceli. Prej ko sem se matrala s plesnijo so bili listi s crnimi fleki,vcasih malo rumenkasti. Na zalost se nisem uspela pogruntati kako spravit skupaj kako ornk fotko. Zadnjic sem s telefonom slikala tako da bolj ostro ni moglo bit. Danes sem pa probala s fotoaparatom,a ko priblizam se vse razmaze..
Sem pa zadnjic vse liste s crnino potrgala,nekaj vej tudi in nekaj flekcev na steblih podrgnila(je bilo crno samo cisto na vrhu,sem hitro prisla do zelenega). Niti ni tako grozmo potem izgledalo,kot sem se bala. Danes sem samo par majhnih crnikastih listkov se pobrala. Pa teli rumeni so bili. Za vdak slucaj sem jih dala stran,bi me pa zanimalo ce je to mogoce ozgano..
Drugace pa,nimamo sosedov,tako da vsaj glede tega ne rabim skrbeti
Sem pa zadnjic vse liste s crnino potrgala,nekaj vej tudi in nekaj flekcev na steblih podrgnila(je bilo crno samo cisto na vrhu,sem hitro prisla do zelenega). Niti ni tako grozmo potem izgledalo,kot sem se bala. Danes sem samo par majhnih crnikastih listkov se pobrala. Pa teli rumeni so bili. Za vdak slucaj sem jih dala stran,bi me pa zanimalo ce je to mogoce ozgano..
Drugace pa,nimamo sosedov,tako da vsaj glede tega ne rabim skrbeti
Pozdravljeni.
Prosim če mi potrdite če so spodnji paradižniki okuženi s krompirjevo - paradižnikovo plesnijo.
Če so, mi prosim svetujte s čim lahko zadevo škropim.
Zadevo bi rad čimprej saniral da se mi ne okužijo vse rastline v rastlinjaku.
Oče ima tudi "dovoljenje" za nakup škropiv.
Hvala za informacijo.
LP Matej
[/img]
Prosim če mi potrdite če so spodnji paradižniki okuženi s krompirjevo - paradižnikovo plesnijo.
Če so, mi prosim svetujte s čim lahko zadevo škropim.
Zadevo bi rad čimprej saniral da se mi ne okužijo vse rastline v rastlinjaku.
Oče ima tudi "dovoljenje" za nakup škropiv.
Hvala za informacijo.
LP Matej
[/img]
So, in to nimaš kaj več škropit! Prav na hitro vrzi ven! Če je kaj manj okuženega lahko škropiš!
Na trgu je nova EKO zadeva ki preverjeno deluje! Karence ni... Čez noč je mir u bajt!
Kontakt http://www.itis.si/oseba/mazej-jernej?6488381_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Na trgu je nova EKO zadeva ki preverjeno deluje! Karence ni... Čez noč je mir u bajt!
Kontakt http://www.itis.si/oseba/mazej-jernej?6488381_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Matic, po mojem to ni plesen. Kot je tvoj na prvi fotki, sta moja dva ploda na sorti 1884. Kot bi ju nekaj grizljalo, da bi se prerinilo noter, nisem prepričana. Rjave lise so malo udrte, kajne, ko potegneš z roko preko njih, površina ni gladka? Gledam ta dva že deset dni in se nič ne širi.
Na drugi fotki je pa od sonca ožgan paradižnik, bi rekla.
Na drugi fotki je pa od sonca ožgan paradižnik, bi rekla.