Slikarstvo
-
- Site Admin
Slikarstvo
(Prenos iz arhiva)
-
Veš da. Se še najde kdo.
Jaz sem kar nekaj časa dnevno uporabljala čopiče, pa tudi različne kosme barvne volne. Tudi dleta, les in kamen...Pa izdelava filcanih predmetov....pa.... Tooooda, sedaj sem tokooo not padla s temi rastlinami in izboljšavami zemlje, da zvečer še samo v posteljo padem. (verjetno sem si prevelik kos zemlje naložila, bom morala kar pridelke prodajat če jih bo kaj, seveda) Ko je čez dan vroče pa komaj opravim vsa gospodinska dela. Vendar.... upam, da bo tudi za barve in platna spet čas, to nikoli ne mine in ne izgine, ko enkrat prime...
Pa lep ustvarjalni dan ti želim, Mil
Jaz sem kar nekaj časa dnevno uporabljala čopiče, pa tudi različne kosme barvne volne. Tudi dleta, les in kamen...Pa izdelava filcanih predmetov....pa.... Tooooda, sedaj sem tokooo not padla s temi rastlinami in izboljšavami zemlje, da zvečer še samo v posteljo padem. (verjetno sem si prevelik kos zemlje naložila, bom morala kar pridelke prodajat če jih bo kaj, seveda) Ko je čez dan vroče pa komaj opravim vsa gospodinska dela. Vendar.... upam, da bo tudi za barve in platna spet čas, to nikoli ne mine in ne izgine, ko enkrat prime...
Pa lep ustvarjalni dan ti želim, Mil
-
Tudi jaz rada vzamem v roke čopič in akrilne barve._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
-
-
geisha je napisal/a: |
O ja tudi mene zraven mojega rožnika navdušuje čopič in platno.Zame poleg vrtnic ni boljše terapije kot je izražanje skozi barve.Ja pa super skupina smo z odlično mentorico. |
Pozdrav.
Da,geisha,zate vem,sem pa hotel izvedeti kdo so ostali.Pa vsem ostalim pozdrav.Mogoče nanese v tej smeri tudi kakšna beseda na jesenskem srečanju.Tudi moja dvoletna prisotnost na "Univerzi za tretje obdobje" je prilila mnogo znanja.Pa kolegi,ki se ukvarjajo od AIRBRUSH do drugih stvaritev z vsemi mogočimi tehnikami. No, zadnja moja stvaritev je že doma na zidu, olje na platnu od Claude Monet--" La Femme con a L ombrelle."In kaj najbolj cenim-stvaritve,katere ti izlije duša.
Zanimivo pa je to,da tudi ti moji kolegi v slikarstvu posežejo po cepilnem nožu,no tedaj sem pa jaz "MENTOR". In kaj pravi pregovor? Jabolko ne pade--------,o temu pa drugič.
lp. Vinkoz
-
-
Lilija.
No, kamna nisem še klesal, izdelava mozaika pa. Celtic Knot,velikosti caa. 4m.Granit,marmor,tri različne velikosti kock,debeline 3 cm,če sem nedavno prav štel jih je 981. Garaštvo,je pa. To je to.Pa tudi kamni mi vedno silijo v prtljažnik vozila,tako da ima moja fontana kamne vseh severnoprimorskih rek-Soča,Bača,Idrijca,Nadiža, sotočje Tolminke in Soče, pa vsi potoki poleg.
Kamen je potrebno opazovati,tako kot krajino.No, čudovite so včasih tudi korenine naplavljene ob bregovih, katere je potrebno pripraviti ,pa seveda podstavek zanje.
No, pri (kopijah) slikah na platnih pa je le potrebna komaj opazna sprememba, da ne ob pogledu koga zavede,da je kakšen ovset tisk :)To velja za poznavalce.
lp. Vinkoz.
No, kamna nisem še klesal, izdelava mozaika pa. Celtic Knot,velikosti caa. 4m.Granit,marmor,tri različne velikosti kock,debeline 3 cm,če sem nedavno prav štel jih je 981. Garaštvo,je pa. To je to.Pa tudi kamni mi vedno silijo v prtljažnik vozila,tako da ima moja fontana kamne vseh severnoprimorskih rek-Soča,Bača,Idrijca,Nadiža, sotočje Tolminke in Soče, pa vsi potoki poleg.
Kamen je potrebno opazovati,tako kot krajino.No, čudovite so včasih tudi korenine naplavljene ob bregovih, katere je potrebno pripraviti ,pa seveda podstavek zanje.
No, pri (kopijah) slikah na platnih pa je le potrebna komaj opazna sprememba, da ne ob pogledu koga zavede,da je kakšen ovset tisk :)To velja za poznavalce.
lp. Vinkoz.
-
Vinkoz vidim da sva sorodni"dušici" Mozaiki so seveda izziv tudi zame( Spilibergo šola pri Aljažu)saj je spet klesanje in sestavljanje delcev.Prsti vsaj na začetku malo trpijo, ampak na koncu je pa spet veliko zadovoljstvo.Čim več koščkov, lepša je slika.Kamne seveda tovorim tudi jaz, najrajši kot "spomin" na obiskane kraje in imam že kar lepo zbirko, tudi vdelano v mozaike,škarpe,kot zanimiv dodatek vrtu.Seveda korenine tudi najdem( korenino oljke, ki je zavzela skoraj pol kovčka, sem tovorila iz Grčije z letalom)in je zdaj lepa posoda za tilancije.Kamen pa sploh, saj je še kako"živ"ko si ga natančno ogledaš, ugotoviš kaj vse je že preživel, pri obdelavi, se pa tako moraš pogovarjati z njim , saj se obnaša kot najbolj sremežljivo dekle in takoj odgovori na vsako grobost in nepravilnost.Končni izdelek, te pa vedno preseneti.Iz grobega , ostrega kamna, nastane nežen izdelek.Slika, pa saj veš, skoraj nikoli ni čisto dokončana, tako da ne bi oko našlo še kakšen detajlček._________________Lep dan in uspešno delo.