Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dišeče grozdičje - Ribes odoratum (ameriški ribez)

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Juglans, seveda ena od teh dveh je, in je letos potaknjenec že cvetel, nisem pa uspela še pogledat če je tudi kaj gor. Bom pa poslikala, zakaj sem mislila pošteno porezat, saj se rastlina bliža dvem metrom, tako v višino kot širino, pač malo podivjano vse skupaj zgleda. Confused
Aye-Aye

Malo je trajalo Embarassed
Evo , takole nekako zgleda, je zgledalo Sorti Gwens podolgovat in Idaho okrogel.

Zori pa zelo postopoma, tako da je vseskozi kaj za zobat gor. Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

kako lepi, zglancani plodovi Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Kako lepo zeleni grmi!!!

Verjetno so fotografije še iz začetka julija, ker ta zadnja vročina je moje kar dotolkla, saj je listje pretežno rumeno.

Ugotavljam, da bo potrebno na moji lokaciji kar razmišljati o nekakšni resnejši varianti namakanja za vse jagodičevje. Še celo goji trpi, za katerega pišejo kako neuničljiv je.
Skratka, imamo krizo. Vse je porumenelo, starično, kosmulja pa nasploh že odmetava rjavo listje in takšna"pot" dolgoročno ne bo vodila do zadovoljivih rezultatov.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,
mene pa zanima če je okus plodov fourberrya kaj podoben okusu črnega ribeza ali pa ima bolj nek svoj specifičen okus ?.
hvala in lep pozdrav
Aye-Aye

Meni je okus podoben, bolj mil, zelo dober. Zori bolj postopoma, obdrži pa se na vejah neverjetno dolgo, če ni preveč dežja.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Juglans, hvala! Na Zufovem srečanju sem dobila potaknjence treh sort in prva letos cveti.

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Joj, jaz sem na to že čisto pozabil. A so sigurno moji?
Drugače pa lepo, boste letos malo degustirali.

Naj pa povem, da se mi zdijo ti plodovi še boljši kot dodatek v kakšnih pecivih ali mufinih recimo, pa tudi v smutijih so dobri. Kot bi bili nekakšen povezovalni člen med različnimi okusi, skratka lepo povežejo okuse.
Ni slaba zadeva.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

No, prav zanesljiv moj spomin ni Smile .

Letos bodo šli vsi plodovi najbrž kar v usta, prvi so le prvi in komaj jih čakam. Naslednje leto pa morda poskusimo tudi s pecivi.
Odgovori