Med_Ica je napisal/a: | ||
@tigrček, kako se "spopadaš" s karenco? Naj bi bila 14 dni za krompir.... |
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Jaz sem bil šokiran, ko sem šel v Kalio s par obolelimi listi in so mi po analizi dali Vivera Karate Zeon 5 CS in Ortivo. Šele doma sem videl, da bi za uporabo moral imeti potrdilo, da znam uporabljati ffs, jaz pa odkrito povedano nimam blage veze. Od takrat naprej mi sploh ni čudno, da prihaja do pomora čebel in pogina rib ...
Logično je edino, da nepismenih ljudi ne bi smeli sprejemati v Kalii.
@donkey: resno, kaj bi rad povedal? Šli so ti na roko, pomagali so ti po svojih najboljših močeh, dali so ti sredstvo, kjer je za pismene PODROBNO navodilo, kako se uporablja in je enako strukturirano za vsa sredstva v Sloveniji in bi ga naj znali prebrati tudi ljudje s končanimi 4 -imi razredi osnovne šole. Zakaj si nesel liste tja, če nisi hotel pomoči? Ali si mislil, da obstaja urok, ki prežene glivično bolezen? Potem glej raje Harrija Poterja, mogoče zveš rešitev.
Za pomore čebel je mogoče več kriv moj mobilni telefon in bazne postaje kot sredstva, ki si jih dobil. Ali pa konkurenčni čebelarji, ki uničijo konkurenco. Človek ne ve kaj bi si mislil. Pred 30-imi leti se je v Sloveniji uporabljalo precej več kemije v kmetijstvu (vsaj tretjina več), sredstva so bila strupena tako, da so pogosto služila za samomore, ozaveščenosti kako uporabljati ni bilo, pomorov čebel pa je bilo manj. Le zakaj???
Še to: Tečaj za FFS je v EU potreben v silno redko državah. Drugje so ljudje dovolj pametni, da znajo prebrati navodilo in ga uporabiti. Očitno si pravi Slovenec za katerega je bilo potrebno sprejeti to zakonodajo.
P.S.: Včasih se je treba razjeziti....
@donkey: resno, kaj bi rad povedal? Šli so ti na roko, pomagali so ti po svojih najboljših močeh, dali so ti sredstvo, kjer je za pismene PODROBNO navodilo, kako se uporablja in je enako strukturirano za vsa sredstva v Sloveniji in bi ga naj znali prebrati tudi ljudje s končanimi 4 -imi razredi osnovne šole. Zakaj si nesel liste tja, če nisi hotel pomoči? Ali si mislil, da obstaja urok, ki prežene glivično bolezen? Potem glej raje Harrija Poterja, mogoče zveš rešitev.
Za pomore čebel je mogoče več kriv moj mobilni telefon in bazne postaje kot sredstva, ki si jih dobil. Ali pa konkurenčni čebelarji, ki uničijo konkurenco. Človek ne ve kaj bi si mislil. Pred 30-imi leti se je v Sloveniji uporabljalo precej več kemije v kmetijstvu (vsaj tretjina več), sredstva so bila strupena tako, da so pogosto služila za samomore, ozaveščenosti kako uporabljati ni bilo, pomorov čebel pa je bilo manj. Le zakaj???
Še to: Tečaj za FFS je v EU potreben v silno redko državah. Drugje so ljudje dovolj pametni, da znajo prebrati navodilo in ga uporabiti. Očitno si pravi Slovenec za katerega je bilo potrebno sprejeti to zakonodajo.
P.S.: Včasih se je treba razjeziti....
-
- Kraj: Domžale
Mi zna morda kdo povedati, zakaj pri mojih paradižnikih mnogo cvetov propade ? Cvetne vejice porumenijo, cvet se posuši in vse skupaj odpade.
To se dogaja le pri rastlinah, ki so na vrtu "pod streho". Na tistih, ki jih imam v loncih, se iz praktično vseh cvetov razvijejo plodovi.
Drugače so rastline paradižnikov zdrave in lepo ( temno ) zelene.
Omenil bi morda še, da imam podoben problem tudi pri pepinu, ki izjemno lepo in hitro raste, imel je že več kot 100 cvetov, vendar so praktično vsi odpadli.
Le iz enega cveta se je razvil zaenkrat droben plod.
Že vnaprej hvala za odgovore !
Nazadnje urejal/a Andrej Banko 15 Jul 2015 17:12; skupaj popravljeno 1 krat
To se dogaja le pri rastlinah, ki so na vrtu "pod streho". Na tistih, ki jih imam v loncih, se iz praktično vseh cvetov razvijejo plodovi.
Drugače so rastline paradižnikov zdrave in lepo ( temno ) zelene.
Omenil bi morda še, da imam podoben problem tudi pri pepinu, ki izjemno lepo in hitro raste, imel je že več kot 100 cvetov, vendar so praktično vsi odpadli.
Le iz enega cveta se je razvil zaenkrat droben plod.
Že vnaprej hvala za odgovore !
Nazadnje urejal/a Andrej Banko 15 Jul 2015 17:12; skupaj popravljeno 1 krat
Pepe je napisal/a: |
Logično je edino, da nepismenih ljudi ne bi smeli sprejemati v Kalii. @donkey: resno, kaj bi rad povedal? Šli so ti na roko, pomagali so ti po svojih najboljših močeh, dali so ti sredstvo, kjer je za pismene PODROBNO navodilo, kako se uporablja in je enako strukturirano za vsa sredstva v Sloveniji in bi ga naj znali prebrati tudi ljudje s končanimi 4 -imi razredi osnovne šole. Zakaj si nesel liste tja, če nisi hotel pomoči? Ali si mislil, da obstaja urok, ki prežene glivično bolezen? Potem glej raje Harrija Poterja, mogoče zveš rešitev. Za pomore čebel je mogoče več kriv moj mobilni telefon in bazne postaje kot sredstva, ki si jih dobil. Ali pa konkurenčni čebelarji, ki uničijo konkurenco. Človek ne ve kaj bi si mislil. Pred 30-imi leti se je v Sloveniji uporabljalo precej več kemije v kmetijstvu (vsaj tretjina več), sredstva so bila strupena tako, da so pogosto služila za samomore, ozaveščenosti kako uporabljati ni bilo, pomorov čebel pa je bilo manj. Le zakaj??? Še to: Tečaj za FFS je v EU potreben v silno redko državah. Drugje so ljudje dovolj pametni, da znajo prebrati navodilo in ga uporabiti. Očitno si pravi Slovenec za katerega je bilo potrebno sprejeti to zakonodajo. P.S.: Včasih se je treba razjeziti.... |
Brezveze se je jezit, samo sive lase dobiš od tega Pa lep dan še naprej