Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Posušeni pridelki v shrambi

cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

MarijaV ali to sušiš polovičke neglede na velikost. Tako na približno velikost mislim. Pa še kako dolgo se sušijo? Hvala ti za odgovor in te lepo pozdravljam
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Samo češnjevce dam na pol, pelate pa na 1 cm debele vzdolžne rezine. Sušila pa sem en dan in eno noč na najvišji toploti sušilca, cca 20 ur. Vmes sem pelate enkrat obrnila in malo menjala pladnje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala ti najlepša
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla
Tole sem pa jaz danes posušila. Praavzaprav včeraj in danes.
Bom dala kar v zamrzovalnik. Se bojim reskirat. En pladenj se pa še suši.
Shrani.si
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kako na debelo pa narežete rdečo peso za sušenje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sušim že tretjo rundo paradižnika - pelate in na pol prerezane češnjevce. Posušila sem jih (češnjevce) do hrustljavosti in zanimivo: odlični so kot čips za hrustanje Shocked ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MARIJAV je napisal/a:
Sušim že tretjo rundo paradižnika - pelate in na pol prerezane češnjevce. Posušila sem jih (češnjevce) do hrustljavosti in zanimivo: odlični so kot čips za hrustanje Shocked .

Ja, tudi, če jih zaliješ z olivnim oljem, so potem še vedno hrustljavi in zanimiv dodatek sendvičem, recimo. Sem predlani preskusila s 100&1000 sorto. Embarassed
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

vroč pozdrav. za sušenje uporabljam zastojnsko vročino (39-41 na šterni med zidovi). prekrijem s tenko gazo, a ko je tako vroče niti ni potrebe ne naletava nobeden mrčes. posušila sem že več različnih korenovk (korenje temnovijola, rumeno in rdeče, kolerabico zeleno in vijola, gomoljno zeleno,) in buče hokaido, navadne cukete. trenutno še sušim na tenko narezane zelene cukete, vijola korenček in g. zeleno.

surove in cuhe cukete rezane na več načinov. buča hokaido in g. zelena ter drobna zelena jabolka imenovane "petrovke" , teh nobeden v vasi ne je, ker so bila napadena od strani z. minic in os, očiščena in narezana so mini varijanta slovenskih krhljev.

Lpmami živio, če korenovke (tudi r. peso) narežeš čimbolj na tenko prej se posuši ne glede ali boš sušila na soncu ali v sušilniku.

(probaj surovo, olupljeno naribat malo posolit in dodati olivca, popoprat - če hočeš dodaš domač kis a ni nujno. odlično) lpvoda
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Oj, Voda, hvala za prijazna nasveta Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Avi
Prispevkov: 36
Pridružen: Pe Feb 06, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Avi »

Za kaj oz. kako pa uporabite posušene buče? Me mika, da bi jih tudi sama nekaj posušila, pa ne vem, če mi bodo sploh prišle v poštev potem. In ali sušite samo buče ali bučke tudi?
Odgovori