Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

JABOLČNI KIS

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Jaz sem imel lonec zadaj na na hladilniku, ki tudi greje.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hladilnik je vgradni, zadaj ne morem. Na vrh kuhinjskih omaric bi pa res lahko. Hvala, Muha, za nasvet Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Super, Pep, dam svoj kozarec na hladilnik Very Happy_________________naredimo svet lepši
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Jabolka zreže (nimam mlina Crying or Very sad) jih dam v posodo in dolijem vodo da so jabolka pokrita. Pokrijem z gazo in počakam da odvre. Ko odvre precedim in stisnem brozgo. Dam v čisto posodo in dolijem malo friškega kisa da se začne proces kisanja. Redno zračim da je proces kisanja še hitrejši.

Sem zadel bistvo?_________________LP seba993
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz sem poskusil s kosi jabolk, se ni obneslo.
Od takrat delam s stisnjenim sadjem. Kar pač dobim, stisnem ali drugače dobim ven sok.
Dam v sod ( ponavadi delam nad 30l . Pustim da alkoholno povre. Pretočim, da se čimbolj prezrači. Najrajre delam to skozi sito, ki pobere velike koščke in zelo razprši/prezrači kis.
Enkrat mi ni ratalo prezračit dosti, pa se ni začelo kisat. In sem potem dodal akvarijsko zračno črpalko in šem enkrat dobro prezračil.
Potem sem pa končal z hudim delom. Potem pa samo čakam. Kolikor je, pol leta, eno leto, več let.
Gobe ponavadi ne dodajam, pride sama.

To je moj način._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Nažalost nimam možnosti metja oz stiskanja svežih jabolk. Boma jih s punco natanko narezala pa upala na najboljše._________________LP seba993
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A multipraktik imata? Če ja, lahko zmeljeta v njem.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Koliko jabolk misliš predelat? Jaz bi našel prijatelja z mlinom. Drugače pa dobiš od Ribničana lesen mlin za 25 € . Vsaj ko sem ga jaz kupoval je bil toliko. Pa motor od pralnega stroja, pa dela sam.
Lahko pa tudi brez motorja na roke.
Sam sem premlel na ta mlin okoli 5 ton sadja, pa še kar dela. Priporočam.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seba, spreten kot si, naredi en kalup in tolkalo, leseno, pa stolči jabolka, polovice se bodo lepo stolkle. Včasih so tudi delali tako.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Na Senovem so mu tudi rekli "toukuc"
Odgovori