Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
PARADAJZMANIJA 2015, sobota 15.08, ob 9.00, Škrjanče pri Nm
Da se še jaz malo oglasim. Prireditev je povsem uspela. Po moje tudi lahko ostane v taki obliki. Glede tekmovanja za najtežji paradižnik pa tole: vsako leto je razdeljeno veliko semen od dolenjskega domačega. Le malo se je potrebno potruditi s pravilno vzgojo in konkurenca je lahko veliko večja. Jasno pa je, da pelati ne bo nikoli imel 1500gr.
Pa še ena zanimivost: danes sem prejel mail s fotografijo paradižnika na tehtnici. Paradižnik je dozorel letos v Novem mestu, tehtnica pa kaže 1612gr.
Pa še ena zanimivost: danes sem prejel mail s fotografijo paradižnika na tehtnici. Paradižnik je dozorel letos v Novem mestu, tehtnica pa kaže 1612gr.
hojla, po napornem vikendu (razstava, cvičkov pohod, rokovo žegnanje ) da se prijavim
naše srečanje lepo uspelo, tudi meni v bistvu ne manjka tukaj nič, zelo fajn mi je bilo, ker mi ni bilo treba hiteti , hvaležna da sem dobila ostanke za kuhat in je nastala krasna omakica namreč pri meni zaradi poznega sajenja vse zamuja: rastline ali brez cvetov in plodov ali slabo naložene tako da barvne mavrice še ni bilo razen rdečih rumenih in oranžnih...
vesela starih in novih obrazov in degustacije dobrot, pri semenih pa sem jih pobrala le 30 lep večer še naprej..._________________sonček je in .....
naše srečanje lepo uspelo, tudi meni v bistvu ne manjka tukaj nič, zelo fajn mi je bilo, ker mi ni bilo treba hiteti , hvaležna da sem dobila ostanke za kuhat in je nastala krasna omakica namreč pri meni zaradi poznega sajenja vse zamuja: rastline ali brez cvetov in plodov ali slabo naložene tako da barvne mavrice še ni bilo razen rdečih rumenih in oranžnih...
vesela starih in novih obrazov in degustacije dobrot, pri semenih pa sem jih pobrala le 30 lep večer še naprej..._________________sonček je in .....
Jasminka je napisal/a: |
A se bo dalo dobiti kakšno seme od tega Tinkovega orjaka? Kako se pa imenuje? |
Domač Dolenjski
Tudi meni Paradajzfešta ustreza takšna, kot je. Vsako leto je razstavljeno še nekaj drugih plodovk (Imeli smo že melancane, tomatilote, letos čilije in liči paradižnik) To lahko ostane. Ena klopca za ostale neobičajne plodovke zadošča. Morda drugo leto dodamo še nekaj paprik ali pa še nekaj novih sort čilijev.
Letos je bilo prvič tako lepo umirjeno, nobenega norenja, euforije, saj smo bili v večini že stari mački, ki ne omedlevamo več, ko vidimo bel paradižnik. In prav lepo je bilo videti nekaj novih, ki so se jim učki vrteli ob vseh mogočih barvah.
Hvala vsem, ki ste prispevali za skupno mizo, recepti sledijo. Glede na število os, je res čudež, da nismo imeli nobenega pika. So bile preveč zagrete za salamo.
Prosim, če si priponke shranite za drugo leto. Tako mi boste samo sporočili ali jih še imate ali nimate. Saj niso bogvekaj, samo nekaj časa za izdelavo ti pa tudi poberejo.
Se vidimo na jesenskem srečanju.
Letos je bilo prvič tako lepo umirjeno, nobenega norenja, euforije, saj smo bili v večini že stari mački, ki ne omedlevamo več, ko vidimo bel paradižnik. In prav lepo je bilo videti nekaj novih, ki so se jim učki vrteli ob vseh mogočih barvah.
Hvala vsem, ki ste prispevali za skupno mizo, recepti sledijo. Glede na število os, je res čudež, da nismo imeli nobenega pika. So bile preveč zagrete za salamo.
Prosim, če si priponke shranite za drugo leto. Tako mi boste samo sporočili ali jih še imate ali nimate. Saj niso bogvekaj, samo nekaj časa za izdelavo ti pa tudi poberejo.
Se vidimo na jesenskem srečanju.
Bilo je kratko a sladko. Ne vem kar naenkrat ste se vsi razbežali. Sploh nisem uspela z vsemi poklepetat. Pa tudi ne probat vseh dobrot, tudi paradižnikov ne vseh, jih je bilo preveč.
Nekako pa so mi padli v oči, pravzaprav na jezik. Med oranžnimi Amana orange; bel casey's pure yellow; rdečih je bilo več, težko odločim (dupelčan, mexico, moya, king?...); črni black pear, amazon chocolate, black cherry...; modri blue chocolate, blue beauty, belle coeur (moj) ; pisani muddy mamba, old german, hillbilly...; zeleni green bombs, green doctor frosted, balkončkarji gold nuget; dwarfi spleeping lady; rumeni se pa ne spomnim, falila sem chang li, škoda. Mogoče sem še kakšnega okusnega falila. Bi pa bil bilo nadvse zaželjeno, da še ostali napišete vaše okusneže.
Se strinjam z Ivčk, res je bolje da se ukvarjamo samo s paradižniki, naj ostane kot je, že s temi je preveč dela, okušanja. Me zanima ali je kdo probal čisto vse?
Nekako pa so mi padli v oči, pravzaprav na jezik. Med oranžnimi Amana orange; bel casey's pure yellow; rdečih je bilo več, težko odločim (dupelčan, mexico, moya, king?...); črni black pear, amazon chocolate, black cherry...; modri blue chocolate, blue beauty, belle coeur (moj) ; pisani muddy mamba, old german, hillbilly...; zeleni green bombs, green doctor frosted, balkončkarji gold nuget; dwarfi spleeping lady; rumeni se pa ne spomnim, falila sem chang li, škoda. Mogoče sem še kakšnega okusnega falila. Bi pa bil bilo nadvse zaželjeno, da še ostali napišete vaše okusneže.
Se strinjam z Ivčk, res je bolje da se ukvarjamo samo s paradižniki, naj ostane kot je, že s temi je preveč dela, okušanja. Me zanima ali je kdo probal čisto vse?