Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka super izgleda in verjamem, da je tudi super okusno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja, super Plamenka - res si pridna. Very Happy
Zdaj bi bilo fino, če bi še kakšen ne predebel prašiček kje zrasel, da bi dobile omakice tisti res pravi okus. Razz Very Happy pozdrav_________________
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Delmi je napisal/a:
Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero.


Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?

LP_________________mfranc
Delmi
Prispevkov: 15
Pridružen: Pe Maj 08, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Delmi »

mfranc je napisal/a:
Delmi je napisal/a:
Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero.


Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?

LP


Seveda lahko.
V bistvu sem ga določila po opisu in slikci tukaj na forumu. Lahko se pa motim. Bom poslikala, upam, da že jutri. Ker imam vrt na drugi lokaciji. Je pa še en problemček. Se še nisem poglobila, kako sploh prilepit fotke?! Zato se s svojim pridelkom še nisem mogla preveč hvalit. Itak so do sedaj v glavnem Cayen čiliji.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Delmi, jaz dam slike najprej v Shrani.si. izberem velikost 640 pikslov, ko jih program pripravi, pa izberem Url sliko: koda za forum in prilepim sem.
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....?
choco_chili
Prispevkov: 105
Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.

Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.

Omakca na moj način in po mojem okusu:

http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html

Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).

Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....?


Very Happy

Pri jalapenih se zgodi tudi ravno obratna varianta, vsi mili, en zažiga!

LP_________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 20 Avg 2015 21:15; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

choco_chili je napisal/a:
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.

Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.

Omakca na moj način in po mojem okusu:

http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html

Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).

Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.


Dober recept in omakca mora biti res zelo pekoča. Sama sem lani naredila polno zelo pekočih omakc, vendar smo jih uspeli porabiti le manjši del. Te bomo letos porabili za zdravljenje viroz, ta nove, ki jih delam letos, pa se dajo jesti vsakodnevno in v večjih količinah.

Lani smo na Gartlcmaniji imeli razstavo čilijev in zraven smo degustrali tudi omake. Letos lahko to ponovimo, če bo interes.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Choco_chili, si kdaj, kje, poskusil s čisto malim dodatkom čokolade?

Zelo zanimiva začimba Wink .

LP_________________mfranc
Odgovori