Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2015

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kako pozirajo, prave afne so, da veš. Si lahko upravičeno ponosna
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Sadika Trinidad Perfume je posajena v glinenem loncu. Tako mi je lepa, tak mini drevešček je.
Shrani.si Shrani.si
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Cinija, to je čili, ne paprika Wink
Lepo ti raste Smile
cinija1

Joj Figula, to je pa res napaka. Ne vem kaj sem razmišljala, da sem dala pod paprike. Hvala ti. Ja čili je, je blagi vendar meni še vseeno hud. Dala sem jih v omakice. Pa tudi v sataraš sem dala bolj malo. Toliko, da je okus malo bolj poln.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, pa mi je letos končno uspelo pridelati svoje prve rdeče paprike. V teh dneh ravno začenjajo bolj intenzivno rdečeti ...
Ja, kar dolgo je trajalo. Sem se že bal, da bodo ostale zelene. Lansko leto so mi polži uničili vse sadike na vrtu, zato sem se letos odločil,
da jih bom posadil le v posode. Pa še na ta način jih imam lahko ves dan na soncu, če seveda le-ta sije. Smile
Imam sicer le tri sadike, vendar imam vsaka gor okoli 20 plodov. Vse tri naj bi bile Marconi Red, vendar je očitno bilo (vsaj) eno seme v vrečki "vsiljivec".
Ampak ne bom reklamiral ! Wink

Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Pri meni lubov dlan že kar nekaj časa jemo, kurtovska kapija pa šele zdaj počasi rdeči.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Letos pa je papriko,prav veselje pobirati.

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Tudi pri meni paprike delajo z polno paro

si/f/V/t3/35xWZAfs/201509101838291.jpg[/img]
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ali je kdo eksperimentiral s tem, da papriko pred mrazom prenese v prostor, kjer bo v mirovanju, vendar ne pod nulo in jo pomladi vrne na redno mesto?

Kako je šlo?

Pri nas smo lani prestavili prepozno in jo je mraz že prijel in uničil.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Enkrat sem nekam sem blizu prilepil link, kako prezimovati paprike, paradižnike, bazilike... Zdajle ne najdem.

Kratek povzetek (upam da sem si prav zapomnil, ne garantiram): porežeš vse liste in večino vej skrajšaš na kakšen centimeter, tako da ostane samo štibla s parimi štrclji. Tudi korenine porežeš razen glavnih. Daš v suho zemljo, postaviš nekam kjer ne zmrzuje in seveda ni pretoplo (okrog 5 stopinj) in pozabiš do pomladi. Spomladi presadiš v normalno zemljo (ustrezno rastlini)
Odgovori