Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Kaj tole temo pa ne gledate o boleznih čilija , lepo prosim za pomoč. molitev Smile
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Skupaj s semeni Bolivian rainbow sem dobil seme neznanega čilija.

Danes sem iskal semena kakšnih manj pekočih čilijev in pri fatalii-ju naletel na Cajamarca, ki zgleda zelo podobno mojemu čiliju

Edino kar se mi na slikah zdi zelo drugačno je spodni del peclja.

Po vsej verjetnosti je podobnost naključna ... ali pač ne?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Današnja trgatev

Paper Lantern Habanero, drugi rod

Rdeči habanero, drugi rod

Črni habanero, prvo obiranje

Črni habanero gre v omake, ostala v sušenje. Ozimnice bo dovolj za družinico in znance.

Paper Lantern Habanero ne bo več rodil, no ja, mogoče bo zacvetel in če je res zadovoljen z nižjimi temperaturami, tudi kaj rodil Rolling Eyes .

Rdeči in črni habanero še cvetita in nastavljata plodove, upam na sveže čilije v jesenskem in zimskem času.

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz jih ne bi nič trgala, ampak "zamrznila" kompletno rastlino v okrasne namene, tako so lepi.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

"Tropska hišica"

Kolikor sem v začetku vse skupaj zašuštral s preslabim zalivanjem, zaradi česar so bili čiliji prva dva meseca precej
klavrni, toliko je kasneje, ko sem intenziviral zalivanje, vse skupaj dobesedno podivjalo. Dva sta tako zrasla, da mi
pri strešnih oknih že silita na plano. Rodnost... trenutno imam zaloge vsaj za dve leti, čiliji pa še kar naprej zorijo,
cvetijo ter nastavljajo nove in nove plodove. Trditev nekega gojitelja, ki je zapisal: "Čiliji + rastlinjak = dobitna kombinacija",
se je tudi pri meni izkazala za točno. njami

LP[/b]
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Spiridon, tole je za v učbenike poklon ! Spedenano v nulo, kot se reče. Če pomislim na svoje bonsajske paprike tam v vrtu ... me prime, da se kar skrijem nekam.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Jaz jih ne bi nič trgala, ampak "zamrznila" kompletno rastlino v okrasne namene, tako so lepi.

Muha, tvoje mišljenje bi primerjal z znano ljubezensko izjavo: "daleč od oči, daleč od srca" Razz

Sam se bolj držim tega (modificiran Cool ): "moja ljubezen do čilija gre skozi želodec" Very Happy .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepa bera, MFranc! Kateri od teh treh Habanerov so ti najbolj všeč po okusu?
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Res lepi čiliji. Prav zanimivo, kako lepo jih tretiraš, jaz imam pa samo goščo ;)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaa franci je stručko za te stvari. Nisi vedel, kajne ? Very Happy_________________
Odgovori