Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cigarovec
crtj je napisal/a: |
Lahko. Te sadike so za podaritev, tako da menjava sploh ni obvezna. Pa moja povpraševanja so malo posebna čebelja (evodija, oksidendron, vitex). |
A si Oxydendrum arboreum že sejal?
Kako pa nameravaš z zemljo, kislost pa to?
Jaz ga nisem uvrstil na seznam želja.
Drugače pa pri meni cveti v istem času kot cigarovec tudi lipovec, ki ga imam cca 15 velikanskih dreves + okolica in nima smisla mešati čebel, ker ne bo efekta.
Ne, nisem še sejal. Za kislost se niti ne bojim toliko, ker tukaj zemlja že sama leze v tisto smer, bolj je vprašanje, koliko se da držati "prepustno, vendar vlažno". Po moje bolj slabo, tako da je oxy verjetno slab kandidat. Evodija preverjeno super deluje, jih že nekaj raste, naslednji cilj sta heptacodium in vitex.
Meni Heptacodium ni skalil in ga morem ponovno nabrati.
Hočem pa povedati, da takrat, ko sem ga opazoval ni bilo nič čebel na njemu. Tudi sicer ima zgradbo cvetja takšno (dolga cev do medičine) da bo nemogoč dostop, ... čeprav se čebele tudi znajdejo in lepo pregriznejo cvetno cev pri dnu ter posrkajo nektar.
Glede vlage ("oxy") bo pa resnično izziv. Morda kanta pa "iba iba andre".
Hočem pa povedati, da takrat, ko sem ga opazoval ni bilo nič čebel na njemu. Tudi sicer ima zgradbo cvetja takšno (dolga cev do medičine) da bo nemogoč dostop, ... čeprav se čebele tudi znajdejo in lepo pregriznejo cvetno cev pri dnu ter posrkajo nektar.
Glede vlage ("oxy") bo pa resnično izziv. Morda kanta pa "iba iba andre".
Ne vem, po raznih forumih po svetu so ljudje kar navduseni nad njim. Bom poskusil in videl v praksi. Neke velike skode ne bo
Glede vlage - jaz predvsem zelo pridno zastiram s koseno travo v sirokih in debelih krogih. Pa vendarle vcasih ni dovolj. Ker zalivam pa pretezno ne, razen sveze sajenih rastlin.
Anyway... A bi se kdo cigarovec
Glede vlage - jaz predvsem zelo pridno zastiram s koseno travo v sirokih in debelih krogih. Pa vendarle vcasih ni dovolj. Ker zalivam pa pretezno ne, razen sveze sajenih rastlin.
Anyway... A bi se kdo cigarovec