Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Drobilniki, mulčerji

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Se pravi, raje papa suhe kot 'žive' veje?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Ne sveže ražje razreže, samo drobne se zvijejo, kot je že muha rekla in izmaknejo zobem. Odvisno kaj imate za zmlet. Veje od žledoloma melje super, kak liguster bi mu pa verjetno delal preglavice._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Imamo veliko vej podivjanih kalin, pa obrezline sadnega drevja, pa še kaj bi se našlo. Misliš, da bi šlo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Če probaš, boš prva izvedela Smile
lp_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Že drugi dan uporabe sem se srečal z neprijetno izkušnjo.
Čeprav je drobilec Alpina 2500w zelo močan je pa ustje skozi katero
potujejo veje do drobilnih zobov plastična.
In pri majhni nepazljivosti mi je en manjši kos ne ravne veje se zataknil
v lijaku ter odlomil oziroma naredil luknjo v lijak.
In ta se drži celotnega ohišja motorja,sedaj bomo probali improvizirati
in obložiti ta del z pločevino ali pa v nabavo celega pokrova.Vendar ta možnost ne bo dobra saj se lahko ponovno zlomi.
Pri prvem ogledu me je že ta del zmotil ker je plastičen vendar sem nekako potem to spregledal...

Drobilec pa je ta:
http://trgovina.mercator.si/tehnika/vse-za-vrt-in-okolico/drobna-vrtna-mehanizacija/drobilniki/elektricni-drobilnik-vej-alpina-sh-2-5-e-661954
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

na srečo sem uspel zadevo skupaj zaliti, zlepiti z sekundnim lepilom
in drži Smile
tako lahko veselo meljem naprej..
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

je kdo mogoce kupil drobilnik vej, ki je trenutno v Hoferju? zanimajo me izkušnje iz prve roke. Ravno čistim zaraščen rob parcele, ogromno tanke leske, javorja, robide, neke ovijalke (mogoče divje grozdje), vglavnem vse mogoče pa večinoma precej tanko. Je varno razcepit debelejša drevesa mogoče debela 6-7cm pa jih potem poslat čez drobilnik?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-03092015/produktdetailseite/ps/p/gardenline-drobilnik-vej-1/

2800w
45mm debilina vej
model, ki drobi in ne reže
cena 149eurov
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Upoštevaje podatke in ceno bi ga takoj letela kupit.
Glede debeline vej: brez težav zmeljejo vse, kar gre skozi odprtino. Predebelih vej ne moreš niti vstaviti.

Aye-Aye, ti si sedaj na podobnega Hoferjevega gotovo zmlela že pošteno količino vejevja. Zadovoljna?

PS: dober video! Posebej velja upoštevati opozorilo, da se odprtina za izmet ne sme zamašiti. Mi zato posodo za drobir med drobljenjem parkrat potresemo, da "podere kupček".
Nazadnje urejal/a muha 11 Sep 2015 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
markor
Kraj: orehova vas

Odgovor Napisal/-a markor »

Jaz ga imam in sem zelo zadovoljen. Le čas si moraš vzeti, drugače pa dela ok!
lp
m
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz imam tistega rumenega Al-ko se mi zdi. Dobil ugodno od prijatelja. sem zadovoljen. Zmelje skoraj vse, ostalo pa že za kaj drugega ponucam.
Edino kar je problem, da je šel stikalo. Novo pa stane 80€ . Samo sem dal nek drug stikalo in dela._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori