Če je od plevelov je Njivski Osat , če je od kultivirane rastline pa je Pegasti badelj . _________________Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:33; skupaj popravljeno 3 krat
Tiana, jaz bi poskusila z samo 2 semenčki. Artičoka je precej velika rastlina, ki zavzema prostor, ki ga nimam . Gledam artičoke na morju, kako rastejo po vseh vrtovih. Enkrat nama je domačinka dala poskusiti jed iz nje, ker je bila mrzla - je bila zanič , me pa vseeno firbec matra kakšna bi bila sveže pripravljena .
Figula, dobiš semenčke. Prostora res zavzame kar nekaj. Jaz sem jo imela posajeno ob rastlinjak, tako da na eno stran je imela prostora obilno, proti rastlinjaku pa niti ne. Ampak vseeno je lepo rasla in tudi kar obrodila. Sem jo pa imela že lani, prezimila je brez problema, sem jo jeseni dobro obložila s slamo. Jaz sem letos prvič jedla domačo artičoko (lani meni še ni rodila). Dobra, to se spomnim. Spomnim se tudi, da sem jo skuhala v vodi. Ampak zaprmej pa ne vem več, kako sem jo potem pripravila naprej.