Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tako je, elita ostane doma :-ne, ne.

Ne, Poezija, potaknjencev je več in vsi so cveteli belo, na različnih mestih odrezani. Vrtnica mama je letos cvetela enako kot lani in predlani, spet z milijon cvetovi, enako olistana, vse štima, nič ne najdem, kar bi se mi zdelo možno.

Ja, butara sem bila, OP šipke je treba sejati. Tudi kot material za nadaljnja žlahtnjenja.

A vidiš, kako za tvojega ni problema, pri svojih mi pa mozak stane Evil or Very Mad !
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Potem pa lahko žlahtniš na njej (na tej zapuščeni)? Kot vidim je nisi precepila za doma? Ni mi jasno kaj se je zgodilo - ali je sportirala samo ena velika veja ali kaj? Daj kaj si slikala ko je cvetela letos, da mi pokažeš?
Ta cvet je tako lep, da ne dopusti izumrtja, pa saj to veš.

In z imeni se ne naprezaj. Nekaterim sploh ne moreš dati imena in ne želiš. Nekatere številke pri meni čakajo da se mi utrne, kadarkoli, predvsem pa najbolj šteje to ko ne razmišljaš in ti pride od tam zgoraj.
Ti si prej meni sugerirala, sedaj je ime že na HMF
skrivam se Very Happy_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ne znam cepit, potrebujem učitelja :-).

Nisem slikala letos, samo obiskala sem jo. To je en tak hrib, ko sonce z vseh strani sije in je itak težko narediti dobro fotko, če nisi ob pravem času gor.

A se hecaš? Na HMF ni nič takega. Si jo res tako poimenovala?

Aaa, našla, ne morem verjet http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.69303.0!
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Ja, krasne sta, občudujem vaju!
Uporabniški avatar
Melona

Ooo, Doli, objemček .
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja punci res sta od sile Very Happy .Spremljam vaju in občudujem vajino zagnanost-bravo Laughing ._________________LP
E.
Poezija

Hvala vsem, ki spremljate to rubriko in navijate za naju oz. nas vse, ki na ta način ustvarjamo nove sorte vrtnic. hej_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija

Premalo časa za vrtnice, premalo za sejance. Danes potem ko sem se nagarala z delom zunaj, po tušu in kavi sem si za nagrado rekla. No sedaj pa jo poglej in poslikaj.

1. Letošnji sejanec Claire Austin 06, ne tisti, ki je bil na zvezdo in ni dišal, imela sem še enega, ki je dišal. Ta je poleg bledo roza sejanca C.A. največji -cca 25 cm. Drugi podlužki razen roza mu niso sledili.
Dolgo časa je bil bela kroglica, dobil ga je dež, ni se še odprl prejšnje dni. Potem grem gor in ga vidim. Mala bombetka z luknjico v sredini skozi katero prihaja zelo močan vonj.
Cvetni listki kot da imajo strukturo krep papirja, tako čisto blago. Vem da je njena pomanjkljivost da se res prehitro osuje. A ta struktura in vonj me očarata. Poslikam še zdravo listje, izraščata še dve stebelci.
Stebla sicer premalo močna in rabijo oporo. Dama me je očarala. Gledam notranjost, sterilna brazda, dva prašnika opazim.
Komaj čakam da jo precepim in da vidim drugo leto kaj zmore in če lahko izkoristim tistih nekaj procentov možnosti za nadaljne križanje.

2.Letošnji sejanec Aspirin rose 02 /levo/ z majhnimi, a zelo barvno zanimivimi dišečimi cvetovi,
ki sicer kratko trajajo, a odlično ponavljanje cvetenja.
3. Julia Child 04 /v sredini/, mala rastlina a močan vonj in konkreten cvet.
4. Lanski sejanec Orange Passion desno/ ne kaže nobenega napredka v cvetu glede lani

5. Lanski sejanec Bordure Magenta 04 /levo/, sladko diši ostane še do drugega leta, da vidim kako bo vrtnica delala presajena v vrt.
6. Desno slika lanskega sejanca Palais Royal, zelo soliden sejanec, tudi zdravje in rast sta v redu.

7. Lanski žlahtneni sejanec Abraham Darby x (Julia Child x Minerva), ki sem ga zadnjič pokazala, preden se je odprl se je kasneje tako razcvetel in začutila sem kakovost vrtnice.
Cvet ni velik, le kake 4 cm.
V resnici je barva malo bolj bleda. Čez nekaj dni vrtnica spremeni barvo na krem in zelo diši. Vrtnico sem posvetila sestri.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Nazadnje urejal/a Poezija 20 Nov 2015 00:10; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Melona

Ooo, Poezija, čestitam, čestitam, prelepo! Saj veš, nobene slabe ne vidim, vse so lepe, ampak 1 je prav presunljiva! Prav vidim te, kako se naslajaš nad njo in zaslužiš si to naslado! Tudi 6 in 7 sta me prevzeli. Čestitke še enkrat!

Pri meni nič novega, nekaj popkov so nastavile, ampak važno je, da so selitev ven dobro prestale in lepo rastejo in se razvijajo. Tudi toča jih ni pretirano poškodovala. Sem zadovoljna z njimi. Le pred zimo bom spet vsa v skrbeh.

Na zdravje in poduhaj enico še enkrat zame!
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Čestitke Poezija tudi od mene Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala. vse so izredne in vsaka posebej !
Če bo šlo tako naprej, bosta kmalu Kmeclja prekosili Very Happy_________________
Odgovori