Sanjarka Ana - Sprehajanja

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

figula je napisal/a:
Sanjarka Ana je napisal/a:
Bajta pa .... itak da vseskozi polna. Najrazličnejših zajedalcev. Laughing

Nič ne bi imela proti, če bi invazija takšnih zajedalcev našla tudi našo hišo Smile

Lepo imaš. Malo si pohitela z okraševanjem smrek Laughing Wink

HA ha ... na to še pomislila nisem. Dobra. Sem se sedaj nasmejala do solz.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Sanjarka Ana, kot so že napisali pred mano, ne vem, če ti res ne goljufaš in imaš daljši dan kot 24 ur? Kaj naj rečem, vsakič ko odprem tvojo Pisano luno ali Novo pisano luno sem fascinirana. Res koliko dela, energije in idej! Kar inspriracija za vse nas.

Me pa zanimajo tokrat tiste škatlice za sv. krst. Imam v planu narediti nekaj podobnega, pa me zanima, kako si jih naredila? Iščem idejo za čimbolj enostavne škatlice iz belega papirja, v katere bi potem napakirala čaje za darila, škatlice pa po potrebi okrasila. Tvoje mi delujejo primerne temu, kar iščem, okrasila bi jih pa kako drugače.
Sanjarka Ana

Tiana škatlice niso nikakršen bav bav ali znanost. Le papirja požrejo ko sam hud ..... Kar pomeni večji finančni zalogaj. In pa kar nekaj kravžljanja živcev(lepilo, rezanje, sestavljanje/lepljenje na točen stik ....). Ne vem kako vizijo imaš. A začetnikom vedno raje svetujem polškatlice ali pa simpatične vrečke, ker .... škatlice so sicer simpel, ampak zahtevajo natančnost do milimetra in pa velikooo papirja, dobro je tudi, da imaš kak ustrezen pripomoček ipd. Najboljši je fotokarton (300g). Za takšne minimalistične stvari. Polškatlice požrejo manj papirja in jih odlično lahko kombiniraš(zavezovanje) z kakimi vrvicami, rafijo .... Vrečke pa lahko izdelaš iz najrazličnejših materialov(natron papir, povoščen papir, običajen papir, star papir .... pač odvisno od vizije) . Takšne malo lepše in okrašene, ne zgolj čisto navadne. Če te pa zanima ravno škatlica ..... me kontaktiraj in ti narišem plašček, oz. njegove dimenzije z rezi in zgibi (saj gre samo za preprosto matematiko), pa po njem režeš (da ne smetiva tukaj). To je minutka dela. Vse ostalo pa je v tvojih rokah in idejah in seveda izvedbi.

Ps.: pri škatlicah se nam največkrat zalomi zaradi pokrova. Mora biti namreč malček večji kot dno, da škatlico lahko zapremo. Pri tem pa igra vlogo tudi to kakšen material uporabljamo.
Sanjarka Ana

Aja ... kar se pa tiče dolžine dneva .... Jaz sem zelo Lena oseba. Tudi tista, ki kar naprej nekaj prelaga in odlaša, pa prestavlja. Ampak vam povem: ko spim, pa spim ko mrtva. Lahko me odnesete s posteljo vred, mečete bombe, 100x pokličete po telefonu, nabijate musko (Itak sem jaz ponavadi tista, ki sem najglasnejša kar se tega tiče) ..... mene nič ne moti, težko prebudi. Jaz spim. Edino vonj kuhane kave me predrami skorajda kadarkoli. Popijem in grem ... nazaj spat.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Sanjarka Ana hvala, pošljem ZS.
Sanjarka Ana

No, tokrat je več ko mesec od prejšnjega javljanja. Le kam ti dnevi tako bežijo? Kar ni mi jasno, kdaj se je v naše kraje prikradla jesen.

Na NPL v moje veselje cvetijo jesenske astre. Tiste, ki so več ko mesec dni ležale na travi. Nekatere bolj, druge manj. Vsaj nekaj opaznega cvetja za letos. Pa čeprav so samo astre. Imajo tudi svoje ozadje. Občasno hodiva ob nedeljah v Merkur gledat če imajo kaj ugodnega med sadikami(usput, ko je treba po kakšen material). In astre sva lani dobila po ceni 20 centov za lonček. No ja .... na veliko seveda cveti ajda. Še kak dan ali dva, potem se bo tudi ajda poslovila, ker bo potrebno nasaditi spomladanske čebulnice. Podvig, ki se ga kar malo bojim, Bo treba kar pošteno premislit kam in kako. Na mojem vrtičku se je ajda tudi že poslovila in kar nekaj sem je posušila za čaj.

S temle drugim ustvarjanjem je bilo kar nekaj zapletov zaradi rame. V kuhinji še nekako gre s pomočjo, pri papirju pa ni kaj dosti za pričakovati. Zadnji mesec so na udaru bananine torte. Tako in drugače v svoji zunanji podobi, notranjost pa je kar stalna.

In mogoče komu ni povsem neznano kako na vrtičku hodita z roko v roki mož in žena? Velikokrat vsak po povsem svoji poti, kot bi vse izgovorjene besede izpuhtele nekam v zrak. Ti zidaki so na novo nasajeni z deljenjem obstoječih rastlinic. Plan je bil povsem drugačen, pa ga je naš izpeljal tako, da je proč prišlo več ko pol rastlinic. Tri dni sem skoraj jokala, potem pa pač z veliko muko začela saditi kar je ostalo. Druga fotka je prav tako povezana s tem dogajanjem. V gajbi je ostalo še preko 100 narcis ključavnic in nekam sem jih morala vtakniti. Tako sem se lotila nove gredice, kjer sem ob robu nasadila še kakšnih 20 lepih očk, ki sem jih letos vzgojila iz semen in so res dobro rasle. Vrt je poln takšnih in drugačnih solatnic. Le motovilec nekam štrajka in sem že nekako obupala nad njim. Obrezane mete in melise poganjajo kot za stavo, maline so se razbohotile in kar naprej ponujajo svoje sadeže.

Pa še sosedov in moj projekt, ki se tudi že vleče ko kaka čreva. Končno sva se zedinila za izvedbo potoka. Cela znanost, na koncu pa je od 100 variant obveljala druga, ki se naju je nekega dne pred več kot letom dni polotila. Celo do ribnika je že v grobem prišel. Ena kaneleta je še ostala in bo narobe obrnjena našla svoj prostor ob robu skalnjaka, da bodo svoje domovanje imele kake živalce. V ribnik sva pa že pred tem potočkom vtaknila nekaj lokvanjev in ločja. V enem od vrtnarskih centrov so namreč redčili rastlinje v svojem ribniku in so nama jih podarili. Vse se je odvilo v slabih 6 urah. Z vožnjo tja in nazaj, pa sajenje v košare. In eden nas je celo razveselil s svojim cvetom.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sanjarka Ana, ti si neumorna poklon ! Vsakič preberem, kako mojstruješ in volje ti res ne manjka. Lepo okolje si ustvarjaš.
Sanjarka Ana

Danes tako zelo na kratko - z eno samo fotko, ker imam roke do tal Confused Pamet je šla nekam v maloro, misli pa se vozijo gor in dol po Savi.

In bolj ko fizično, je bilo psihično utrujajoče. Skal vendar ne moreš premetavat in prestavljat vsak dan. Potem sva s sosedom oba leva po horoskopu in kdo bo sedaj prevladal Idea Question Potem pa še tisti "vražji" rob ribnika. Tu sva se pošteno počila. Ampak nič ne bom jambrala. To ni nič v primerjavi s tem, kaj bova sedaj notri vtaknila. Question Question Question Nekaj že bo. Vsaj včeraj je moja obveljala, da bodo ob potoku hoste. Tako hitro se že dolgo ni strinjal. Najhuje je to, da oni ki samo od daleč opazujejo samo šinfajo in hočejo neko "preprogo" že skoraj jutri, hkrati pa mogoče škodoželjno upajo, da se nama bo podrekalo.

jutri je nov DAN.
Tisti spodnji kup majhnih kamničkov je namenjen raznih "gomazečkotom in plazečkotom". Pod njimi je kanal, kamor sva danes že prestavila dva slepca.
Sanjarka Ana

Kaj vse lahko človek postori v teh lepih dneh "indijanskega poletja".

Ni ravno pravšnji čas za vse tele potaknjence, ampak tako je moralo biti. Mogoče pa kaj bo. Krasulo sem morala porezati (eno, ki jo vzgajam kot bonsaj drevo in dve, ki sta bili zavrženi od nekoga, ter močno pretegnjeni), sedume sem pač morala vtaknit v zemljo. Saj bodo. Vendar zunaj tega v tem času nisem upala. Pa še kaka druga se znajde zraven, ko je bil ravno še prostor.

Takole pa mi je kruh skorajda "ušel" na zgornji grelec. Noro. Še dobro, da sem firbčna kot sem opazila in ga prestavila nekoliko nižje.

Dišeča pečena jabolka s cimetom in pa sirove žemlje, ki ponavadi pečene zvečer .... preko noči čudežno izginejo. Naš zjutraj vstane, pa dobi le še prazno skledo Confused

In potka iz prejšnje objave Confused sem jo že razdrla in zastavila na novo, ker mi je bilo škoda zavreči ostanke porfida, drugam pa nisem vedela kam naj ga umestim. Čaka me še pri prehodu iz terase. So mi včeraj otroci odpeljali s šajtrgo plevel in nazaj pripeljali mivko.

Ostalo pa .... v kakih drugih temah (skalnjak, mogoče še kaj Lune letos .... ne vem).
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jauuuuu, da sem bliže, bi se kar povabila heheh
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”