Menjave na Gartlcmaniji 3. 10. 2015
-
-
prinesem obljubljene rastline:
- pravi jasmin - Kate
- pasionka- - Figula, Robert, Magnolija
- lespedeza- - Greeny
- mirta- - Stara postaja (+ ljutika-ala naša šalotka), Figula
- plod "fica di india" za ta veliko malo od optimista + dve "lopate kaktusa"
semena:
- ajbika - nekaj ala hibiskus. cveti neskončno dolgo rumenkasto
- špinača Malabar red
če kdo kaj rabi iz istrskega konca naj povpraša in če imam prinesem, lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- pravi jasmin - Kate
- pasionka- - Figula, Robert, Magnolija
- lespedeza- - Greeny
- mirta- - Stara postaja (+ ljutika-ala naša šalotka), Figula
- plod "fica di india" za ta veliko malo od optimista + dve "lopate kaktusa"
semena:
- ajbika - nekaj ala hibiskus. cveti neskončno dolgo rumenkasto
- špinača Malabar red
če kdo kaj rabi iz istrskega konca naj povpraša in če imam prinesem, lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Kraj: Rimske Toplice
Voda, za greenya in kate bom prevzela jaz.
In vesela bi bila, če bi imela ti zame kaj ljutike. Vsaj, da jo vidim, sem brala o njej, pa gledala Kornelijo, pa....................
Voda, ko že ponujaš, kak "buketič mirisnih trava" s tvojega konca bi mi prav prišel. Joj, kako dobre mešanice si naredila predlani. Pa četudi bo samo rožmarin.................. (se oddolžim, se že zmeniva v živo, s čim).Nazadnje urejal/a metuljc 01 Okt 2015 20:51; skupaj popravljeno 3 krat
In vesela bi bila, če bi imela ti zame kaj ljutike. Vsaj, da jo vidim, sem brala o njej, pa gledala Kornelijo, pa....................
Voda, ko že ponujaš, kak "buketič mirisnih trava" s tvojega konca bi mi prav prišel. Joj, kako dobre mešanice si naredila predlani. Pa četudi bo samo rožmarin.................. (se oddolžim, se že zmeniva v živo, s čim).Nazadnje urejal/a metuljc 01 Okt 2015 20:51; skupaj popravljeno 3 krat
-
Metuljc hvala, da prevzameš od K. in G. prinesem ti en šopek ljutike, ker sem jo žal letos zelo malo posejala. drugo leto bo več. to je čebula, bolj povedano čebulica izredno nežnega okusa in jo je za uporabiti v "prefinjenih kombinacijah". nasploh če jo imaš malo. napr. pri filetih-slani ribi jo nekaj na tenko narežeš, daš v domači kis in čez cca 1o min izvadiš in pomešaš s slano ribo. za prste oblizat. pa še in še kombinacij. zagotovo je dobra, če jo imaš seveda več dati v golaže itd. takoj se pozna da ni samo navadna čebula, kljub temu da ljutike daš samo nekaj glavic. se vidimo lpvoda
PS: tukaj v istri ji rečejo amerikanka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: tukaj v istri ji rečejo amerikanka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
-
Danes sem energetsko navdahnjena in vam posredujem tole sporočilo o sprejemanju: če bomo dobili več kot imamo za dati samo recimo Hvala in bodimo hvaležni ☺☺nerodno pa nič biti ☺
Iščem še okrasno jabolko, če ima kdo kakšen poganjke okrog svoje.
Enkrat mi ga je poslala Stara postaja vendar mi ga je bager istega zakopal _________________sonček je in .....
Iščem še okrasno jabolko, če ima kdo kakšen poganjke okrog svoje.
Enkrat mi ga je poslala Stara postaja vendar mi ga je bager istega zakopal _________________sonček je in .....