Uživajte v naravi, brez strahu pred klopi

crtj-admin
Site Admin

Uživajte v naravi, brez strahu pred klopi

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Od Skupaj za zdravje človeka in narave (zazdravje) sem dobila tole po mailu in z veseljem delim z vami:

Še več in še bližje.
Že dogo se vam nismo oglašali, pa ne zato ker bi zmanjšali število naših aktivnosti. Ravno nasprotno, delamo še veliko več kot prej.

Če berete Vivo, Pomagaj si sam, Rože in vrt, verjetno že veste, da z združenimi močmi z različnimi redakcijami poskušamo dobre novice in prizadevanja društev, ki sodelujejo v projektu Skupaj za zdravje človeka in narave širiti še dlje.

Posebej smo veseli našega novega otroka - edicije knjižic Preverjene naravne rešitve. Prva - na temo klopov je že v trgovinah z zdravo prehrano, specializiranih trgovinah Sanolabor in (kar je novost) v 560 kioskih in trgovin po vsej Sloveniji.
(Da hitro preverite katera prodajna točka vam je najbližja, pošiljamo seznam novih prodajnih mest v prilogi).
Z vsebino knjižice se lahko seznanite na spletni strani http://www.zazdravje.net/literatura.asp?art=6
predogled knjige: http://issuu.com/zazdravje/docs/szz_preverjene_nar_resitve_01_uziva

Očitno bo to poletje bolj naklonjeno klopom kot ljudem, zato je dobro poznati naravne rešitve za morebitne zaplete.
Uredništvo

Pa še Divja ščetica
Aye-Aye

OBVEZNO BRANJE
Če slučajno dobiš klopa med potepanjem po naravi je dobro, imeti ta pripomoček, da pa ne bo ugibanja, kako je boljše odstranit klopa, si poglej še spodnja linka:
http://www.youtube.com/watch?v=3iH_22kaI1Q
http://www.youtube.com/watch?feature=player_popout&v=IuIsXWIZg9o

Baje zadevo imajo v trgovini Mr.Pet

Ima morda že kdo izkušnje s tem? Smile mi deluje zelo uporabno, če je res tako enostavno. Smile
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz ga previdno in dobro primem s palcem in kazalcem desne roke ( levičarji bodo najbrž uporabili levo) in ga na hitro zavrtim v desno.
Se ne spominjam, da bi se mi kdaj utrgala glava. Very Happy_________________
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem kupila tele vilice za klope že par let nazaj, za psa. Hčeri kar dobro uspeva, meni pa sploh ne. Se mi zdi, da so predebele, da bi lepo prišle med kožo in klopa. Raje uporabljam pinceto.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Aye-Aye, tale mi ne deluje priročen za tamale klope, ki jih ponavadi dobimo ljudje.
Veliko boljši so odstranjevalci, ki so zelo podobni pinceti, le veliko lažje je rokovati z njimi, ker imajo manjšo vzmet.
Ne vem pa kje jih dobiti.
Bom vprašal prijatelja, ki ga ima.
Aye-Aye

Smile , ja saj jaz tudi delam tako kot orhy, me je mama zmerom učila, kako se jih onesposobi, da ga najprej za khmm... pošlata pa zavrti in gre takoj ven. Laughing To velja predvsem za tiste na ljudeh.

Zanimajo me pa predvsem tisti na naših ljubljenčkih, naša muca jih ima letos res ogromno in ker ima dolgo dlako in je sedaj cele dneve zunaj, ji včasih pozno najdemo , pa so že taki, da jih z roko ne prijemam več, ker so mi blj, s pinceto pa tudi težko zraven pridem, ko so že tako debeli, pa še veliko bolj v koži so in rabiš kar moč, zato mi je bila tale varijanta dobra, če gre res tako z lahkoto. Smile
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

orhy je napisal/a:
in ga na hitro zavrtim v desno.

Jaz pa ga zavrtim v levo (levičar pač ). Very Happy

Sem ga že mazal z oljem, pa "vrtel" s prstom dokler ni sam spustil, pa zatrgano glavo sem si z "olfa" nožem iz kolena tudi že "izrezal" . Shocked
sharp

Odgovor Napisal/-a sharp »

Jaz odstranjujem klope na živalih z navadno pinceto. Primem in pa zavrtim.
Če smo že pri klopih. Vi ste cepljeni proti klopnemu meningitisu?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Strokovnjak, ki se profesionalno ukvarja s klopi, priporoča, da klopa "požgečkamo", da dvigne zadek, ga primemo in izpulimo. Če ostane kaj v koži, o to običajno le obiustni deli, pravi, ki niso nevarni. Nekako do 12 ur po tem, ko se klopi prisesajo, načeloma še ne "spluvajo" parazitov. Jaz mu verjamem. Wink
Odgovori

Vrni se na “Novice in opozorila iz sveta rastlin ter ohranjanja narave”