Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

No pa mi je uspelo. Moja prva omakca iz dimljenih chocolate habanerov. Cca 1 kg chocolate habanerov v 16 flašk. Se pa moram zahvalit mfrancu za čas, ki sem mu ga ukradel in pa samo dimljenje - flaška pa še pride ;)
Kot nasvet, ne tega počet v stanovanju. Moja je rekla, da me bo pospravila, ker celo stanovanje diši/njej smrdi po dimu ;)

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, preživel pa si............... Wink Fajn zgledajo omakce, res.
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Jaz sem dve sadiki, ki so jih napadle uši prestavil nazaj na teraso. Rolling Eyes Dokler ne nabavim primernega orožja za boj z ušmi Vojak bosta kar zunaj...
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

A je za prezimovanje značilno, da pogosto napadejo uši?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja, se mi zdi, da se kar pogosto dogaja. Pa ne samo uši, tudi bele mušice (rastlinjakov ščitkar?) so dokaj pogoste. Pri meni so se že naselile v rastlinjaku na paradižnik (oz. njegove ostanke). K sreči tam nimam čilijev.
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Jaz se z ušmi ne zajebavam več in najraje kar porežem tiste dele rastline. Včasih se špricanje ne obnese in je lažje ter hitreje porezat.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

choco_chili je napisal/a:
No pa mi je uspelo. Moja prva omakca iz dimljenih chocolate habanerov. Cca 1 kg chocolate habanerov v 16 flašk. Se pa moram zahvalit mfrancu za čas, ki sem mu ga ukradel in pa samo dimljenje - flaška pa še pride ;)

Lepo da si pomagate med sabo. Smile

LP
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Presajeni čiliji, postavljeni v hišo, hitro zorijo (verjetno prisilno?), prav tako pa precej odpada listje in cvetovi. To je verjetno zaradi šoka? Namreč zunaj so bili bolj na mrzlem (sedaj so na konstantni temperaturi - v eni sobi 18-19 st., v drugi pa 19-20 st.). Načeloma bi jim moralo biti "lepše" Smile
Ne vem ali lahko kaj naredim in jih poujčkam ali samo čakam kako se bo izšlo?

Pravzaprav gre še najbolje dvema manjšima sadikama, od tega je ena Numex twilight v neogrevani sobi na cca 13 st. in Mushroom morelia, ki je v tisti od 19-20 st. Ti dve sta v bistvu še isti, kot sta bili zunaj.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz sem za letos imela eno veliko skledo čilijev, čeprav so še zunaj v rastlinjaku in mogoče bodo še kakšni dozoreli. Sem razmišljala, da bi notranje stene rastlinjaka obdala s stirodurom, da jim bo topleje. Edino imam en problem z zelenim jalapeñom, ker ne vem, kdaj dozori. Ostali se mi lepo barvajo, pa ni teh težav Very Happy
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Ne bo potem tema v njem,edino,če dovolj svetlobe pride skozi streho.
Odgovori