Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Pravkar sem posadila 2 mini kivija very happy very happy
enega z roza in drugega z modrim trakcem. Hvala tistemu, ki je dal sadeže in metuljc, ki jih je prinesla na srečanje. Ker do takrat sploh nisem vedela, da to obstaja Embarassed Embarassed
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

figula srčki , če si jaz prav razlagam (ker imaš enega z roza in drugega z modrim trakcem) boste enkrat v prihodnosti "zibali" Wink pozdrav_________________
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

seba993 je napisal/a:
Kulk so nam povedal v šol maš lahk 4 ženske rastline in na eni ceplenga moškega. Se slučajno moti?

Priporočeno je razmerje 6:1 in bo 4:1(cepljen) sploh uredu.

Glede onega drugega sem se pa resnično šalil, obrodi le žensko cvetje.

@orhy; v bistvu bodo pri figuli papali, .... no, morda pa tudi kaj zibali, nikoli ne veš kaj vse se lahko dogaja pod cetočimi pergolami. Laughing
Pravzaprav sem hotel povedati, da so vsi, ki sem jih srečal do sedaj in so poizkusili tega "drobnoplodčka" silno navdušeni in naše skupno stališče je bilo, da se to reč "baše".
figula

he-he, res upam, da se bo "moj parček" razumel in bomo veliko zibali in papcali heheh hvala, orhy

Čisto res, juglans, plodovi so zelo, zelo dobri!
vedno pogosteje se sprašujem, kje sem živela v preteklih 50 letih Shocked , še dobro, da sem vlak sploh ujela Smile
orhy

juglans je napisal/a:

....sem hotel povedati, da so vsi, ki sem jih srečal do sedaj in so poizkusili tega "drobnoplodčka" silno navdušeni in naše skupno stališče je bilo, da se to reč "baše".

Ej, juglans - zdej me pa ful Wink zanima, kako je ime temu "drobnoplodčku" in zakaj takšno navdušenje, da se "to reč "baše"" ?
kaj pomeni beseda "baše" pa pojma nimam. puli lase_________________
orhy

figula, srčki a sem ti lahko en mal fouš? vidim zvezde_________________
figula

orhy, ni ti treba biti fouš Smile nisem sedajle gledala cele teme - mogoče pa to že imaš. veš, jaz šele sopiham za vami
Sicer pa samo stopi do kakšne bau-bau trgovine ali drevesnice ali merkurja in si kupi 2 sadiki.
Eno z roza in eno z modrim trakcem Wink . Eni je lahko ime recimo Actinidia Arguta in drugemu Actinidija Cornelli. Ne vem katere vrste se dobijo pri nas, sama sem pobasala prvi dve, ki sem jih dobila Embarassed, bo že kasneje še možnost bolj fensi kultivarje nabavit)

Slej ko prej nama bo že kaj zraslo za basat molitev
(kar v prevodu pomeni, da bova sadeže z obema rokama v usta tlačile Laughing Laughing )
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Želim vam vsem srečo s temi drobnoplodnimi kiviji, kajti do sedaj še nisem spoznal nobenega, ki se bi jih do sitega najedel.
figula

i, pep, bom pa kruh zraven jedla, da bom sita Laughing Laughing Laughing
orhy

figula je napisal/a:
- mogoče pa to že imaš. veš, jaz šele sopiham za vami... (kar v prevodu pomeni, da bova sadeže z obema rokama v usta tlačile Laughing Laughing )

Ja letos sem tudi jaz zelo "letala" za njimi, ker imam samo enega starega "trota" , ki od sebe ne da nič, ker je samo trot.
Sem pa res letos nabavila s pomočjo dobrega forumaša rdeč parček in v bližnji drevesnici eno zlato ženkico, njenega ljubega z "modrim trakcem"
pa čakam te dni. pozdrav_________________
Odgovori