Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bonchi

goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Nimaš placa na kakšni okenski polici?
zanangel1980

Odgovor Napisal/-a zanangel1980 »

mam sam žal v zimskem cajtu ni več kot uro sonca(severna)
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Je bolivien rainbow primeren za bonsai?_________________LP seba993
zanangel1980

Odgovor Napisal/-a zanangel1980 »

če se ne motim je prva slika bolivien rainbow
http://www.fatalii.net/bonsai_chiles_bonchi
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Vsi so primerni. Če ti rata =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

O wow, prav "hud" bonsajček Very Happy
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Problem je v tem, da je glede bonsai oblik na spletu vse prikazano na simpl in preprišljiv način, a ko se pa spopadeš s tem, je pa drama. Da prideš do rezultata, kot je viden na Fatalii, moraš imeti veliko znanja, smisla, pogojev, sreče...

Jest imam ogledan en grm Habanera orange, ki mi je letos kar lepo uspeval. Skušal bom sicer biti pameten in vzgojiti bonsai, a mi je jasno, da imam bolj malo možnosti.

Se pa strinjam, da za bonsai ni primerna katerakoli sorta. Težko si predstavljam Cayenna na primer... V praksi so se po tem, kar sem videl na spletu, najbolje obnesle sorte manjših plodov - birds eye, satan kiss, bolivian rainbow... Vsekakor stvar okusa. Moj habanero je letos obrodil drobne plodove, pa bom kar z njim poizkusil srečo. Saj nič ne stane...

Na nek način si bolj želim vzgojiti en konkteten primerek, kjer bi bilo izvorno "deblo" široko vsaj 5cm, velikost pa bi mu sproti omejeval z lepo frizurco. Nekaj takega torej, kar bi mi naromestilo draceno v dnevni sobi.

Srečno!
Kravzlj

"navadne" bonsaje je težko vzgojiti, traja par deset let, da prideš do tega. Ker je prava umetnost. Isto je z bonchiji. Par let probavapš, čez 30 let pa že znaš!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kakšno žico je najboljše uporabljat za polaganje vej oz za ovijanje okoli vej da imajo tako obliko kot želim jas?_________________LP seba993
Kravzlj

Aluminijasto._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori