Oddaje o trajnostni samooskrbi

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Oddaje o trajnostni samooskrbi

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Žal znova samo za tiste, ki razumejo angleško: od 1. novembra dalje bodo predvajali 12 oddaj o "sustainability".

Sustainability je beseda, ki nima samo enega prevoda - še najbolj se ji približamo z opisom: trajnostna samooskrba.

Na web strani:
http://theselfreliancesummit.com/the-search-for-sustainability-home/

Pustimo svoj e-naslov in v "prejeto pošto" nam padejo obvestila, ko je posamezna oddaja objavljena. Mislim, da bo kar precej zanimivih pogovorov in informacij - spisek gostujočih je bogat in raznolik: od gospodinj, preko borcev za zdravo hrano do Dougha Simonsa. Tega bi uvrstila nekje med: ta človek je popolnoma nor in ta človek je genij Laughing .
Verjetno bodo teme od gojenja hrane in njene predelave do izdelave kurnika Cool .

Edino kar je tečno pri tej stvari je, da "gre" precej časa za ogled Rolling Eyes .

(pred kratkim se je končal niz oddaj (objavljenih na podoben način) s prikazm resnice o raku.
nimam te bolezni in tudi nihče od mojih, pa me je vseeno pritegnila množica koristnih informacij o ohranjanju imunskega sistema in zdravja)
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Boš lahko linkala linke do posnetkov v to temo, prosim?
figula

bom Smile
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Najlepša hvala. Smile
figula

Prva oddaja je prišla. Naslov ima: Iskanje rešitev
Episode 1: Searching for Sustainable Solutions

Tukaj bo objevljena 24 ur, nato jo bo zamenjala 2 oddaja:
http://theselfreliancesummit.com/the-search-for-sustainability-episode-1/
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Figula, kot si napisala, za ogled gre res veliko časa Sad
Danes sem si ga vzela in si ogledala 1. del serije.
Na začetku različni ljudje predstavijo mnoge vidike trajnostnega razvoja/samooskrbe in se dotaknejo mnogih sedanjih problemov, ki jih človek ustvarja na zemlji. Ta uvodni del je namenjen ozaveščanju, da je nujno spremeniti naš odnos do zemlje in da to lahko storimo.
Škoda je, da ob tem skuša prodajati še svoje iskanje notranjega miru, smisla življenja, razumevanje življenja, duhovno povezovanje z nečim, kar presega to materialno življenje, doživljanje višjega nivoja smisla in namena… Zraven doda povezavo na članek o ustvarjanju raja na zemlji … Se vidi, da je pisec in predavatelj navdušujočih/spodbudnih besedil (če je to "inspirational author/speaker"). Meni tega ni treba prodajati. Me bo pa zanimalo, kaj bodo imeli povedati on sam in drugi sodelujoči o trajnostnem načinu življenja, od pridelave hrane naprej. Danes je na sporedu 2. del serije._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Danes je na sporedu zemlja, voda in hrana:
http://theselfreliancesummit.com/the-search-for-sustainability-episode-2/

(November 2nd) Episode 2: Sustainable Food, Water, and Soil
•(November 3rd) Episode 3: Sustainable Health
•(November 4th) Episode 4: Sustainable Education, Children, Families, and Parenting
•(November 5th) Episode 5: Social Sustainability - Community Systems and Communal Living
•(November 6th) Episode 6: Sustainable Medicine - Herbal Medics, Foraging, and Wild Edibles
•(November 7th) Episode 7: Creative Sustainability through Art, Music, and Media
•(November 8th) Episode 8: Urban, Suburban, and Rural Sustainability
•(November 9th) Episode 9: Sustainable Energy, Buildings, Resources, and Systems
•(November 10th) Episode 10: Sustainable Business, Economics, Finances, and Politics
•(November 11th) Episode 11: Plant, People, and Animal Reverence through Sustainable Spirituality
•(November 12th) Episode 12: Sustainability in Action - Where to Go from Here
•(November 13th) Episode 13: (Bonus) Closing Message and Performance with Peia

Priznam, da sem tudi sama pričakovala malo bolj v "operativo" usmerjeno dogajanje. Vseeno sem zase našla nekaj "draguljev", ki so mi zapolnili kamenčke v mozaiku.

Dobra stran takšnih prikazov je, da lahko preskočiš intervjuje, ki ti "ne sedejo".

Menim, da je duhovna/psiho/spiritualna komponenta potrebna in zelo pomembna. Čisto možno, da je v današnjem času človeštvo v največjem pomanjkanju ravno tega Question .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

figula je napisal/a:
Menim, da je duhovna/psiho/spiritualna komponenta potrebna in zelo pomembna. Čisto možno, da je v današnjem času človeštvo v največjem pomanjkanju ravno tega Question .
Tudi po moje je nujno potrebna in jo zato skrbno negujem. Gotovo se čuti tu pomanjkanje, z vsakršno "ponudbo" so pa mnogi le bolj zmedeni. Zato pravim, da meni tega ni treba prodajati. Tudi ne verjamem, da lahko trajnosten način življenja prinese raj na zemlji. Mnogi so ga že obljubljali, pa se je potem izkazalo, da so delali za raj zase in za nekaj izbrancev, na račun množice drugih.
Glede na naslov serije pač pričakujem vsebino o trajnostnem načinu življenja, od pridelave hrane naprej..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovori

Vrni se na “Novice in opozorila iz sveta rastlin ter ohranjanja narave”