Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelje - Brassica oleracea L.

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Zuf pozdravljen
Meni so zgodnjega neke žvali požrle, za ribat me pa zaniima katerega boš sejal.
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Od Amaranta Emono, kar mislim, da je isto kot Ljubljansko od Semenarne...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Za moj okus ga ni čez Varaždinskega.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Zgodnje zelje mi je nekaj tednov prehitro dozorel! Smile Tabori se nam začnejo 3 teden v juliju. Ga lahko do takrat nekako shranim, da ga bom imel za svežo solato in kuho? Kisanje je tudi možnost, a najbolj me zanima kako ga ohraniti svežega? Na njivi poka, gnije... Lep dan in hvala za odgovor!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Hoj zuf, skoraj te nebi več prepoznal. Kje se gibaš? Very Happy

Zelje bi skladiščil?

Poizkusi s plastifikatorjem. Pri meni se "listi" lepo ohranijo, morda bi bilo z glavami enako. Laughing
Poizkusi z betonom. Pred časom sem štemal starješi zid in sem notri našel še skoraj nov zamašek takratnega piva. Morda bi pa šlo. Laughing Laughing
Poizkusi s kletjo. Če zdrave hlave v grobem očistiš in jih postaviš v hladno klet ni vrag, da nebi ostale tri tedne. Morda kakšnega postaviš notri kar s korenino.

Ne vem, kaj pravite drugi? Več idej nimam.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Znanka ga je lani zamrznila, ker je grdo razpokal. Za kuho je bil popolnoma v redu, ne vem pa , kako bi bilo s solato. Če malo pomrzne mu ne škodi, 18 °C je pa verjetno preveč?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Zeljne glave poberi zgodaj zjutraj , ko so se hladne, ocisti, stran porezi vecje stran strlece liste, pusti na suhem hladnem prostoru dva do tri dni, nato zavij v casopisni papir in pusti na hladnem. Meni se tako shranjene obnesejo do enega meseca. Res je, da nekaj izgubijo na kvaliteti (svezini), za enoloncnice in solato pa so se vedno cisto ok._________________CARPE DIEM
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Mi lahko kdo pove, kaj stanuje v mojem zelju? Shocked Na srečo samo v par glavah, ampak mi vseeno ni všeč - vse je pokakano in zelo moram paziti pri ribanju, da nimam mesnega zelja Rolling Eyes .

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bi rekla, da so mladi deževniki. Enakomerno členjeni, na enem delu imajo malo debelejše člene, a ne?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Saj se je meni tudi zdelo, pa nekako nisem mogla verjeti, da se naselijo v zelje namesto v zemljo Rolling Eyes . Torej pridelujem zeljni vermikompost! Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori