Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Narcissus - narcisa
-
Lepeeee! Prvo prvič vidim.
Ja voda ..... čisto preveč predalčkov. Edino kar se mi utrne je to, da mogoče niso vse iz iste skupine, kajti srednja me spominja na Geranium, drugi dve pa bolj sodita v skupino Jonquilla. Lahko pa so me samo čudovite fotografije zavedle na stranpota. Narcis je tako veliooo, da jih je težko poznati. Primer: kar 43 različnih jih v svojem imenu nosi besedico Crown. Se predam
Ja voda ..... čisto preveč predalčkov. Edino kar se mi utrne je to, da mogoče niso vse iz iste skupine, kajti srednja me spominja na Geranium, drugi dve pa bolj sodita v skupino Jonquilla. Lahko pa so me samo čudovite fotografije zavedle na stranpota. Narcis je tako veliooo, da jih je težko poznati. Primer: kar 43 različnih jih v svojem imenu nosi besedico Crown. Se predam
-
Sanjarka Ana je napisal/a: |
Pojma nimam kaj bi bile. Jih je čisto preveč. ....... |
Kaj pa, če so to tiste narcise o katerih pravi legenda, da so za njih nastanek krive ženske in seveda (kot skoraj vedno ) , zaradi moških.
Baje je pred nekaj sto leti Stvarnik želel vedeti natančne podatke o vseh stvareh in seveda tudi in predvsem - želel je vedeti za grehe svojih ovčic.
Svet je takrat menda izgledal zelo grešno, zato je svojim "tovarišem" naročil, naj gredo po svetu in grešnikom vse grehe odpustijo, toda kjerkoli so hodili, povsod je bilo vse " v redu, le pod Golico, kjer je danes
raj za narcise , se je godilo nekaj čudnega".
Ob poti je sveti Peter celo srečal mlado dekle, ki je bridko jokala pa jo je vprašal, zakaj joka in dekle mu je povedalo, da je iskala rožice, a jih ni našla, da bi si spletla venček, ki ga je izgubila.
Sveti Peter se je samo malo nasmehnil in rekel, da bo za vsak izgubljeni venček zrasla ena narcisa, ki bo pomenila storjeni greh.
In tedaj ...ojoooooj... zgodil se je čudež. Kamorkoli je pogledal in kamor je šel ... povsod same narcise.
Za vsak greh, je zrasla ena narcisa!
p.s.
Narcisa izpod Golice pa je baje (vsaj tako je menda nekdo napisal) "mati vseh narcis" _________________
-