Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kisanje repe
cinija1 - jaz vode ne prekuham. Samo pripravim kis in vodo razmerje 1:7 in zalijem, da je vsa repa pokrita. Soliš lahko, ni pa potrebe. Jaz je ne.
metuljc -kis uporabim, ker potem res ni nobenega dela z njo. Samo vzamem,naribam in skuham, ostalo pokrijem nazaj. Ja pa do sedaj se še ni pokvarila. Meni v večnem pomanjkanju časa to kar ustreza.
muha - ne repa ostane trda in se jo enostavno olupi in nariba.
Lp maja._________________Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.
KARR
metuljc -kis uporabim, ker potem res ni nobenega dela z njo. Samo vzamem,naribam in skuham, ostalo pokrijem nazaj. Ja pa do sedaj se še ni pokvarila. Meni v večnem pomanjkanju časa to kar ustreza.
muha - ne repa ostane trda in se jo enostavno olupi in nariba.
Lp maja._________________Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.
KARR
čer, natančno ne vem kako delajo ampak zanimivo, da tukaj sosedje v I. kisajo celo repo z dropo (to kaj ostane od stiskanja grozdja za vino). repa je trda meni nekako drugače kisela-za njih je močno kisela in barba Bepo pravi, da je ni boljše. nariba se jo in potem kuha. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ojla
Mi smo včeraj imeli za kosilo kislo repo in ajdove žgance. Repa je bila res dobra, ravno prav kisla, ker jaz ne maram preveč kislih zadev.
To sem imela naribane za dva kozarca, Sem pa letos naredila malo drugače. Naribala, posolila in natlačila v kozarca. Zgoraj sem dala tisto plastično zadevo, ki prepreči, da se dvigne do pokrova.Tekočina je segala skoraj do vrha. Pokrila s pokrovom in čisto malo zaprla. Pustila 3 dni, še malček dolila in zategnila. Pokrila s eno plahto temno, da je bilo v temi. 6.11. sem naribala in je bila včeraj superca. O tem je zuf pisal
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mi smo včeraj imeli za kosilo kislo repo in ajdove žgance. Repa je bila res dobra, ravno prav kisla, ker jaz ne maram preveč kislih zadev.
To sem imela naribane za dva kozarca, Sem pa letos naredila malo drugače. Naribala, posolila in natlačila v kozarca. Zgoraj sem dala tisto plastično zadevo, ki prepreči, da se dvigne do pokrova.Tekočina je segala skoraj do vrha. Pokrila s pokrovom in čisto malo zaprla. Pustila 3 dni, še malček dolila in zategnila. Pokrila s eno plahto temno, da je bilo v temi. 6.11. sem naribala in je bila včeraj superca. O tem je zuf pisal
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija, dober tek! Tukaj je cel recept, če koga zanima. http://forum.gartlc.si/gartlc-post-21411.html#21411
No danes sem ribala repo in sicer 3kg. Toliko je bilo naribane . Dala sem 6 dkg soli, fino premešala in natlačila v en 2,5 litrski kozarec in en literski. Voda je skoraj do vrha. Dala sem v korilnico, kjer je 20 stopinj za tri dni.
Naslednjo bom ribala v soboto in sem se že odločila, da bom vso dala v literske kozarce, ker je ravno prav za nas tri.
Če bo kakšna razlika med danes in soboto, bom poročala.
lp vsem cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Naslednjo bom ribala v soboto in sem se že odločila, da bom vso dala v literske kozarce, ker je ravno prav za nas tri.
Če bo kakšna razlika med danes in soboto, bom poročala.
lp vsem cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...