Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Piškotno testo s kislo smetano
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Piškotno testo s kislo smetano
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Nič posebnega in nič novega. Najbolj znani prav gotovo marmeladni žepki. Ampak lenoba, pa tudi možnost raznolikosti pri tem testu ne pozna meja.
Osnovni recept:
500 g moke(običajno mešam ostro in klasično belo)
250 g masla, 2 žlici sladkorja
1 pecilni prašek, 1 vanilijev sladkor
250 g kisle smetane
ščepec soli
Dodatki: marmelade, sladkorji, soli, cimet, voda ... tudi semena (a danes ne).
Jaz običajno izpustim vanilijev sladkor in sladkobnost korigiram sproti. Kakor mi kdaj sede.
klasični žepki ... pa sladke in slane paličice.
obročki potopljeni v sladko limonino vodo in pri ponovnem valjanju dodatek cimeta in rjavega sladkorja. krogci polnjeni z premazom masla, pomaranče in sladkorja ....
ali pa mini prestice v sladkornem posipu.
Ps.: frišno, pečeno danes.
Osnovni recept:
500 g moke(običajno mešam ostro in klasično belo)
250 g masla, 2 žlici sladkorja
1 pecilni prašek, 1 vanilijev sladkor
250 g kisle smetane
ščepec soli
Dodatki: marmelade, sladkorji, soli, cimet, voda ... tudi semena (a danes ne).
Jaz običajno izpustim vanilijev sladkor in sladkobnost korigiram sproti. Kakor mi kdaj sede.
klasični žepki ... pa sladke in slane paličice.
obročki potopljeni v sladko limonino vodo in pri ponovnem valjanju dodatek cimeta in rjavega sladkorja. krogci polnjeni z premazom masla, pomaranče in sladkorja ....
ali pa mini prestice v sladkornem posipu.
Ps.: frišno, pečeno danes.
Metuljc mi smo rekli tej maščobi domača margarina. Pred cca 25. leti sem še jo delala, potem pa ne več. Sedaj pečem bolj priložnostno, za praznike in rojstne dneve. Takoj, ko bomo zakorakali v december, začnem peči na veliko. Za sinov rojstni dan cca 5kg raznega peciva, pa za praznike, pa za darilca.
Do 15. decembra moram končati s peko, razen potico in kruh še spečem za božič. To pa zato, ker sredi decembra hodimo gasilci s koledarji po vsak svojem terenu, voščimo vesele praznike in se lepo zahvalimo za prispevek.
Sanjarka Ana, ti bi si pa morala spremenit ime. Mislim, da bi morala biti Turbo Ana
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Do 15. decembra moram končati s peko, razen potico in kruh še spečem za božič. To pa zato, ker sredi decembra hodimo gasilci s koledarji po vsak svojem terenu, voščimo vesele praznike in se lepo zahvalimo za prispevek.
Sanjarka Ana, ti bi si pa morala spremenit ime. Mislim, da bi morala biti Turbo Ana
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
src="http://shrani.si/t/3T/sg/2B8cp7T/001.jpg" style="border: 0px;" alt="Shrani.si"/> To so žepki, ampak mi je marmelada na nekaterih šla ven. Potem sem pa delala kar take kekse na modelček.
Medenjaki iz ene kile moke. Tale runda mi ni ravno ratala. Rada bi jih okrasila z eno belo zadevo. Limona in sladkor. Lani sem probala, pa ni bilo ok. Kako ve naredite?
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Medenjaki iz ene kile moke. Tale runda mi ni ravno ratala. Rada bi jih okrasila z eno belo zadevo. Limona in sladkor. Lani sem probala, pa ni bilo ok. Kako ve naredite?
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...