Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadni oreh - Juglans regia

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Pepo točno tak.Zdaj me bar ti razumeš heheh.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ja isti oreh bi dobili edino če bi ga cepili. Samo je orehe težko cepiti, zato pa imajo tako ceno sadike celjenih orehov._________________Iščem zanimive sadne vrste...
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Dani niti ne vem,kje se dobe te sadike.No zdaj je itak prepozno,ker orehov je teh navadnih pri nas velika količina nasajena da drži breg ,pa ne bi zdaj ven sekal zaradi tega.Če bi šel v to da naredim nasad bi zagotovo prej o tem razmislil.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Prijatelj ima isto, debele orehe z tanko lupino. Tako da jo sinička prekljuva.
Jaz pa nekaj divjakov od oreha. Samo še klešče za cepljenje rabim pa probam =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ali je komu znano, da bi trenutno še kje bila na voljo sorta Fernette? (Fernor in Franquette nista problem, to imam že pokrito.) Hvala!
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Jaz sem za pokušino kupila v EURO SPINU 1 kg celih orehov. Izgledajo zelo lepi in debeli, tudi okusni. Pa me zanima, če jih je kdo kupil in kakšna sorta oz. vrsta oreha je to?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Hvala, vendar sem tam že vprašal in ni. Na splošno je pri mnogih sogovornikih vtis tak:

- zdajle še nimamo, bo pa kmalu
- zdaj tudi še nimamo, ampak bo res kmalu
- zdaj pa je, ampak so prišle druge sorte, kot smo mislili
(podvarianta: ja zdaj je pa že zmanjkalo Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A tam čez, na Madžarskem, ni nobene drevesnice v bližini?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Prav zelo blizu ne, je ena avstrijska, ki pa nima. Če ne drugega, bom letos posadil samo Fernor in imel kakšno izkušnjo več, dokler pride Fernette na vrsto.
Odgovori